Nu ești autentificat.
- Subiecte: Active | Fără răspuns
#1 2009-02-13 23:40:19
Intel va investi 7 miliarde de dolari n unitati de productie
Pe fondul problemelor financiare care apar pe tot Globul pamantesc, cred ca asta este o initiativa curajoasa. Foarte curajoasa!
Am citit aici: http://www.xpc.ro/modules.php?name=Arti … icol=13166 si pe urma confirmarea press release-ului de aici: http://www.intel.com/pressroom/archive/ … _20090210r despre planurile de dezvoltare ale corporatiei Intel si poate treceam cu vederea daca nu imi aminteam ca acuma vreo 5-6 ani am citit o stire asemanatoare. Atunci si-au anuntat intentia de a realiza investitii de peste 3 miliarde de dolari in tehnologii si mai ales in tehnologiile "High-k and Metal Gate Research" ( vezi detalii aici: http://www.intel.com/technology/silicon/high-k.htm ).
Mai tarziu, in 2006 au lansat primele procesoare pe baza arhitecturii "Core" cu care au ajuns din urma competitia ( au fost un pic in urma din cauza problemelor cu ultimele variante ale lui Pentium 4) si apoi au cam zdrobit-o. Au lansat procesoarele Core 2 Duo si Core 2 Quad bazate pe arhitectura "Core" (65 nm), iar doi ani mai tarziu, au lansat variante de procesoare cu arhitectura "Penryn" (45 nm). In noiembrie 2008 a aparut noua arhitectura, "Nehalem" care aduce imbunatatiri fata de Penryn.
Cei din domeniu stiu ca aceste modele de procesoare, fabricate de Intel, au performante net superioare, dar si pretul lor este foarte mare. De asemenea, componentele auxiliare au un pret piperat, mai ales pentru procesoarele Intel Core i7 (cu arhitectura "Nehalem"), care necesita placi de baza noi (cu chipsetul X58) si memorii DDR3 (mai scumpe decat DDR2).
Astea au fost "roadele" investitiei anterioare. Acum in plan este o investitie mult mai mare, pentru a pregati cercetarea si productia procesoarelor pe 32 nm. Hmmm... vom vedea peste 2-3 ani "efectele" investitiei, dar oricum, acele produse... cred ca vor fi destul de scumpe. Iar pana atunci, sunt mari sanse sa nu se prea amelioreze criza financiara si s-ar putea sa fie relativ putini care isi vor permite astfel de produse. Dupa cum am spus... foarte curajoasa initiativa!
Ca o mica observatie de final: eu tot fan AMD raman! O sa spun cu alta ocazie de ce.
Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)
Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.
Deconectat
#2 2009-02-14 08:28:31
- Mastermates
- Membru
- Data înregistrării: 2008-12-23
Re: Intel va investi 7 miliarde de dolari n unitati de productie
mda.. am dat un search p google, si ce am gasit, nehalem = cam 1000$
si eu tot fan amd sunt :X
Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)
Deconectat
#3 2009-02-14 09:39:53
- adita
- Administrator
- Din: bucuresti
- Data înregistrării: 2007-03-30
Re: Intel va investi 7 miliarde de dolari n unitati de productie
fan intel nah sa m stric un pic peisajul 2 fani amd si unu intel
Ultima modificare de adita (2009-02-14 09:40:08)
" speranta moare ultima "
Deconectat