Nu ești autentificat.
- Subiecte: Active | Fără răspuns
#11 2008-04-29 22:18:57
- marEan
- Membru
- Din: dambovita
- Data înregistrării: 2007-02-01
Re: crima ridicata la rangul de arta!
Pai asta si ziceam,dar faceam economie de ciuvinte :"> !
Ziceam ca ne-am schimbat cu totii fara sa ne dam seama...uneori,ratacita ,se mai ascunde si gena responsabila cu sentimentele demult uitate ale compasiunii,repugnarii si a altor astfel de inconveniente din calea omului modern...
Nimeni nu reactioneaza pt ca toti au devenit nepasatori,pur si simplu e mai usor,de exemplu, sa legalizeze crima decat sa stea sa faca un morman de acte birocratice,sa consume fonduri si resurse ca sa pedepseasca faptasul...si asta in cel mai bun caz,mai exista si cazul in care mintea lor scrintita percepe ca pe o adevarata arta acel lucru abominabil ,asta sustinand cu totul teoria genei moarte a compasiunii.
Sunt atatea cazuri revoltatoare in lume,majoritatewa oamenilor stau si comenteaza,par preocupati dar abandoneaza cazul respectiv in scurt timp,deoarece nefiind implicati,pragmatismul omului modern ii face sa se ocupe de cv palpabil,nu de idei de inaltare...
Nu spun ca eu sunt ala special care ar muta marea din loc,Doamne fereste,la vederea unei nedreptati...TOTI suntem propriile noastre victime,victime ale evolutiei,ale cresterii si ale societaii mondiale in care traim...vesnic si in continua destramare!
Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)
Homo sum,nihil humani a me arierum puto!
Sunt om,nimic din ceea c este omenesc nu socotesc strain d mine!
Deconectat
#12 2008-04-30 18:46:05
nici chiar asa tragic n-as lua-o, si nici nu putem sa ne culcam pe urechea ca domne nu ma priveste sau daca ala nu face sa nu fac nici eu...macar daca noi, astia cu mintea mai intraga sa zicem asa, dam un exemplu (nu gasesc alt cuvant) poate schimbam ceva...mie nu mi se pare ca suntem propriile noastre victime...decat daca ne complacem in situatie...daca suntem oaresce victime, atunci in mod sigur suntem victimele societatii...nush daca am mai scris pe undeva, dar mi-a zis un prieten care e la fac in bucuresti k acolo oamenii sunt efectiv nesimtitori...societatea i-a inrait in asemenea hal incat nu sunt preocupati decat de propria persoana...povestea k s-a impiedicat si-a cazut pe trecerea de pietoni, si s-a lovit zdravan, si nu s-a oprit nimeni macar sa-l intrebe daca a patit ceva, lumea trecea in continuare, ocolindu-l...sau ca i s-a intamplat de nush cate ori sa vina un batran/batrana sa-l roage, dar la modul implorat cu cerul si cu pamantul, si mi-a zis ca se uita mirat la ce-o fi patit batranul, si cand colo vroia sa-l roage sa-i urce caruciorul cu plase in autobuz...deci spunea ca efectiv mai avea nitel si se punea in genunchi, asa de umilitor il ruga...si dupa aia era cu ochii pe carut...si asta i-a zis ce-ai mamaie doar nu-ti fur eu plasa cu ceapa si patrunjel...si-a zis femeia k i s-a mai intamplat de nush cate ori...mi-a povestit k in fiecare zi se gaseste un batran care sa-l roage sa-l ajute cu plasele in autobuz sau sa-l treaca strada....in fine si multe alte chestii din care am tras eu concluzia ca-n bucurestiul ala chiar a innebunit lumea!!in "provincie" cred ca nu e chiar asa...sau cel putin sper...
Deconectat
#13 2008-04-30 23:03:11
- marEan
- Membru
- Din: dambovita
- Data înregistrării: 2007-02-01
Nu mi se pare ca exagerez...poate sunt prea bland chiar,mai ales ca eu am in minte o imagine globala (sper eu) care imi permite sa nu aberez...daca esti foarta atenta la evenimentale mondiale,poate iti vei da seama ca e exact o nuantarea ceea ce am spus eu !
Nu ma surprinde povestea ta,cu cat societatea (fie la modul national,fie la cel regional) e mai evoluata,oamenii devin din ce in ce mai axati pe propriul eu ,se dezumanizeaza,se ratacesc !
Tie nu ti se pare ,poate ,ca suntem afectati profundamente de tot si de toate,incat in inteiorul nostru s-au petrecut anumite schimbari,alterari ale perceptiei noastre pe care,in constient noi ,pe baza principiilor,le renegam,le izolam,dar care tind sa-si scoata capul cel urat exact in situatii zilnice,neomplicate,in chestii marunte pe care le facem,dar pe care nu le analizam,pt ca pot fi simple gesturi incontrolabile,ganduri rebele,aparute din neant care au si trecut 3 secunde mai tarziu...sunt multe lucruri marunte,nu multi le observa...dar eu,fiind adanc preocupat de introspectie si analiza propriilor astiu ni,dar si de observarea celor din jurul meu,am observat anumite chestii absolut dezamagitoare,dar incontrolabile,care nu tin de noi...
Homo sum,nihil humani a me arierum puto!
Sunt om,nimic din ceea c este omenesc nu socotesc strain d mine!
Deconectat
#14 2008-05-02 10:14:16
Deconectat