Nu ești autentificat.

#1 2016-05-22 16:13:07

PacoRalu
Membru
Data înregistrării: 2016-05-19

Jurnalul Perușului Ovi

Salut,prieteni!
Eu sunt Ovi,un perușel de 6 luni,tare drăgălaș,cu penaj colorat in verde si galben.
Sunt o păsărică tare năzdrăvană,chiar măine postează mami un filmulet cu schemele mele prin colivie,pe youtube(unde,apropo,ma gasiti Perusul Ovi) .Din data de 25 mai canalul va contine si sfaturi despre perusei.
Eu m-am gandit sa va scriu aici in fiecare zi,nazdravaniile mele.
Hai sa incepem:
Am fost cumparat dintr-o crescatorie tare frumusica,din mijlocul orasului,unde eram cam 20 intr-o volieră mareee,maree si erau cam doua sau trei voliere(spatiul era mare,si nu eram inghesuiti).Dar acum sunt singurel,in colivie,intr-o colivie de marime medie,alba,cu doua jucarii,bol de păpică,un bat,o adapatoare..si prin colivie zboara numai iubire pentru mine,de la mami.Am vrut sa o ciupesc de cateva ori,dar m-am linistit,si acum mi-e draga.
Imi da doar seminte,dar am auzit ca de maine imi va da morcovei si mere fara seminte.
Am mai auzit si ca ma voi muta intr-o colivie mai mare.
Asaaa,sa va spun ce am facut AZIIIII:
Pai azi mami mi-a facut curat in colicie,am spalat colivia(tavita),am pus jucaria noua si am reamenajat jucarioara veche.
Mami mi-a pus o oglinda cu clopotel,atat de draguta,si ma vad,sunt atat de frumooooos.Dar fac ca pasarea aia mare si neagra,si urata,ca o cioafa,auzi la mami,cand ma vad in oglinda...
Oare sa scoatem oglinjioara?
Azi m-a lasat mami singura de dimineata pana la amiaz,a fost la o Biserica,dar cand a venit,mi-a pus papa noua,si m-a mangaiat pe codita,si si-a pagat mana in colivioara mea,si m-am uitat urat la ea,si am scos-o.
Ah,nu mi-a schimbat nici apa!Trebuie sa ii zic sa mi-o schimbe,ca doar merit o apa buna,daca 's asa de frumusel.
Si ce am mai vrut sa va spun?
Pai..sa va spus de noapte:
Noaptea ma duc in baie,acolo e liniste,si ma invalesc cu ceva,si nu scot nici mar,nici nu ma misc.ce deagut sunt,nu?
Aici o sa scriu in fiecare ziulica,si sa nu stergeti site ul,ca sa am si eu amintiri,va rog,ca vreau sa intru in gasca zurli,yuppi!
Si sa scrieti si voi ceva aici,un comentariu,la fiecare postarea a mea,tare m-as bucura!
As vrea sa vedeti poze cu mine,si,o sa fac colaje si le pun pe youtube,toate toate toate smile

My life is sweet with my parrot

Deconectat

#2 2016-05-22 22:18:59

adita
Administrator
Din: bucuresti
Data înregistrării: 2007-03-30

Re: Jurnalul Perușului Ovi

Salut Ovi. Eu daca as face un jurnal al papagalilor mei, m-ar apuca poimaine pana as scrie de fiecare in parte smile)
Ralu sa nu ii scoti oglinjoara, baietilor le place sa aiba oglinjoare. Vb cu cel din oglinda, uneori chiar il si hranesc. Incearca si varianta de oglinda cu bilute, gen numaratoare.
De ce il culci in baie? Noaptea sa stii ca sunt cuminti si dorm. Se mai intampla sa se sperie noaptea si sa inceapa sa se agite prin colivie. Atunci are nevoie de tine sa ii aprinzi lumina si sa il linistesti iar daca tu il duci in baie, nu ai cum sa il auzi cand are nevoie de ajutor.

" speranta moare ultima "

Deconectat

#3 2016-05-23 08:28:49

PacoRalu
Membru

Ok,dar face cam urat.Ma gandeam sa o scot si sa pun alta smile
Am crezut ca e mai bine pentru el singur,linistit,in temperatura buna,dar o sa il tin la mine smile

Deconectat

#4 2016-05-23 08:59:53

PacoRalu
Membru

Postez astazi videoclip cu giumbușlucurile lui(care nu le mai face de cand are oglinjioara)si poze cu el intr-un video pe youtube smile Din 25 mai,avem pe canal si sfaturi despre perusi smile

Deconectat

#5 2016-05-23 14:13:45

PacoRalu
Membru

Bună!
Mami mi-a spus ca nu are timp sa scrie mai tarziu,asa ca scrie de pe acum ce am facut astazi.
Astazi am fost tare cuminte,de dimineata mă admiram in oglinjioara mea,si am vazut ca arat perfect,sunt tare frumos.
Am mai vrut să vă spun că mami mi-a scos clopotetii de la leagăn,dar stiti de ce? Mi-a pus leaganul la oglindă,si cand ma pun pe el ma plimba prin colivioara,si tare fericit sunt atunci.
Nu mai fac asa de urat cand vad oglinda,imi place ca are clopotelul si cand aud ca o misca mami,sar si zbor la ea smile
Mi-a dat mami mar,dar n-am mancat chiar daca a papat si ea cand era in fata colivioarei mele .
Si mi-a masurat colivia(are inaltimea de 36 cm,latimea de 22,si lunginea de 29 cm).
Ciripesc foarte mult,si lui mami ii place.
Am mancat foarte multe seminte si ai mei s-au ingrijorat,ca pap prea mult.De asemenea stau si intr-un piciorus seara,ma mai distrez si eu,si-mi bag capu'n piept,si doooorm,si doooorm.
Am pus un video pe youtube.Dati like ca daca nu va ciugulescccc!
Mami a facut deja primul filmulet cu sfaturi,se nuneste"colivia"ce accesorii trebuie si cum trebuie igienizată.
Va las,daca mai fac ceva interesant azi,va scriu

Deconectat

#6 2017-01-07 20:00:29

Octavian
Membru
Data înregistrării: 2017-01-02
Website

Ce iti mai fac perusii?

Acesta este blogul meu personal - https://lumeaperusilorblog.wordpress.com/

Deconectat