Nu ești autentificat.

#1 2016-06-30 11:31:54

AdrianMar
Membru
Data înregistrării: 2016-04-12
Mesaje: 35

Crevetii-cele mai impresionante creaturi!

Demult am promis ca voi prezenta acvariile crevetilor de apa dulce.Tocmai a venit acea clipa.Sunt pasionat de acvaristica de 16 ani.In timp am avut aproape toate speciile de pesti de apa dulce existente la noi.Acvaristica are 2 ramuri, apa dulce si apa sarata.
In acvariile de apa dulce incercam reproducerea mediilor din lacuri,rauri,fluvii...
Acvariile marine reproduc mediile naturale ale oceanelor,in ele coexistand cele mi rare,mai diverse si mai impresionante creaturi!Spre deosebire de apa dulce,apa marina detine nu doar pesti si cateva specii de nevertebrate,ci un intreg ansamblu de fiinte,din toate clasele,genurile si increngaturile.Fauna marina din pacate scade pe zi ce trece,iar acvaristii incarca conservarea unor mici "bucati de ocean."Pestii marini pot concura coloristic cu orice specie de pasare,impresionantul quetzal fiind doar un adversar,poate nedemn pentru pestii fluture sau pestele mandarin,care concureaza cu cele mai pretuite cinteze de la amandin la amarant si restul.Recent am vrut sa explorez latura acvaristicii care nu se ocupa cu pesti,ci cu creveti de apa dulce!
Crevetele este o ruda apropiata a racului,dar de dimensiuni mai mici,cei 2 clesti mari lipsind la crevete.In functie de specie si varietate le trebuie anumiti parametrii ai apei,la care,spre deosebire de vertebrate (pesti) prezinta o deosebita sensibilitate,cel mai mic schimb al parametrilor in scurt timp duce la pierderea unui numar mare de creveti intr-un acvariu,pe cand la pesti producand doar un posibil discomfort.Crevetii se inmultesc precum perusii smile)),prin oua! Sunt parinti impecabili! Crevetele are spre coada un set de mici picioruse,cu care inoata,picioarele mari folosind doar la deplasare,nu si la inot!Acestea mai au rolul de a tine ouale pana la eclozare!Mama crevete scutura din cand in cand picioarele pline cu oua pentru a le ventila permanent! In functie de specie crevetii de apa dulce au in medie intre 1,5 si 10 cm.In acest moment am doua mici colonii, ei nu se tin niciodata in perechi,ci in numar de minim 10 exemplare,intr-un acvariu suficient de mare.Eu tin 40 de creveti pe 30 litrii,cand depasesc acest numar ii vand,dar nu pentru ca sunt un vanzator fara inima,ci pentru ca au necesitati,pentru mine usor costisitoare!Vreau sa le ofer cele mai bune conditii,indiferent de consecinte,asta insemnand si vinderea unora cateodata.Crevetii traiesc exclusiv in medii cu plante naturale,plantele in acvariu mentinand apa curata.Apa in acvariile cu creveti trebuie sa fie mai curata ca cea potabila daca este posibil!Crevetele are o viata scurta, 1-2 ani,in conditii nefavorabile traind mai putin.Pana la moarte majoritatea produc aproximativ 3-4 generatii de pui,care la nastere au sub jumatate de mm,a nu se confunda cu centimetru! Puii sunt atat de mici incat pot patrunde prin orice tip de filtru si murii,de aceea filtrele se acopera cu ciorap de dama (dres),doar el fiind suficient de "des" pentru a oprii  puiul.Hrana crevetilor consta in vegetale in general,alge,vietati foarte mici...Crevetele isi poate manca puii doar daca in acvariu nu exista suficienta hrana.Eu ii hranesc o data la 3 zile.De fapt ei mancand continuu alge din acvariu de pe plante si lemn smile.Pestii se hranesc de 2-3 ori pe zi,pentru ca ei nu se descurca singuri in acvariu,spre deosebire de creveti,care daca au plante foarte multe si acvarii mari pot fi lasati fara hrana chiar si cateva saptamani.Totul in acvariile mele este natural de la plante la lemn! Asa cum la prusi folosesc bete naturale pe care le rup cand merg la pescuit din copaci,asa folosesc si in acvarii,lucruri naturale.Ce a facut natura noi nu vom realiza nici in urmatorii n-spe mii de ani pentru ca nu suntem capabili sa dam viata din plastic...si niciodata betele de plastic nu vor fi mancate de perus sau alt papagal smile,este parerea mea si o asum! Pun cateva imagini cu acvariile,nu am camera profi, dar asta este,am un amarat de mobil.La masa!
http://i.imgur.com/KuKSVmU.jpg
http://i.imgur.com/unTD2L7.jpg
http://i.imgur.com/g97Mmoq.jpg
http://i.imgur.com/q1p26Ol.jpg
Mamica crevete:
http://i.imgur.com/zhRNy3g.jpg
inceputul:
http://i.imgur.com/e01nv14.jpg

Pentru cei interesati pot sa dau si mai multe detalii,de la hrana,intretinere pana la parametrii apei smile!

Ultima modificare de AdrianMar (2016-06-30 11:37:47)


E rau cand prostia devine arta...

Deconectat

#2 2016-06-30 11:52:34

adita
Administrator
Din: bucuresti
Data înregistrării: 2007-03-30
Mesaje: 3.555

Re: Crevetii-cele mai impresionante creaturi!

Dragut acvariu smile eu am avut pestisori cand eram mica dar nu rezistau prea mult. Acum m-am axat pe papagali. M-am gandit de mai multe ori sa imi fac un acvariu dar mie imi plac pestisorii beta masculi si aia nu pot sta mai multi la un loc..


" speranta moare ultima "

Deconectat

#3 2016-07-01 16:01:29

AdrianMar
Membru
Data înregistrării: 2016-04-12
Mesaje: 35

Re: Crevetii-cele mai impresionante creaturi!

Multumesc! Nu te opreste nimeni sa ai un betta.Alege un betta scump halfmoone,sunt printre cei mai frumosi.Stau singuri masculii,dar nu necesita acvarii mari,un acvariu de 10 litrii cu dotari minime poate adaposti si plante naturale...Daca il faci sub indrumare pestii nu mor.Pestii nu prea mor degeaba,eu am tinut pesti batrani,care ii aveam de peste 6 ani smile!Betta traieste 3 ani in cele mai bune conditii!


E rau cand prostia devine arta...

Deconectat

Subsol forum