Nu ești autentificat.
- Subiecte: Active | Fără răspuns
Pagini: 1
#1 2016-05-11 20:35:56
- AXENTE OVIDIU
- Membru
- Data înregistrării: 2016-05-11
Curatenie in cuib la perusi...
Va salut cu respect.
Am si eu 2 perusi. Maricica si Ciupilica.
Ciupilica are 11 luni si Maricica are 9 Luni. In data de 14 aprilie am vazut primul ou, si tot din 2 in 2 zile a facut cate un ou pana sa oprit la 6. In data de 05 mai a iesit primul puiut si tot asa ca si ouale din 2 in 2 zile a iesit cate un puit. Azi 11 mai am 4 puiuti ultimul puiut a iesit chiar azi din ou . Mai am 2 oulete si sper ca si din ele sa iasa puisori. Tin sa mentionez ca sant si eu la prima experienta cand am puiuti si de acceea vreau sa va intreb:
CAND ,CUM SI LA CAT TIMP AS PUTEA SA FAC CURATENIE IN CUIB LA PUIUTI?
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
STIMA
Ultima modificare de AXENTE OVIDIU (2016-05-11 20:41:50)
Deconectat
#2 2016-05-12 10:34:15
- adita
- Administrator
- Din: bucuresti
- Data înregistrării: 2007-03-30
Re: Curatenie in cuib la perusi...
Bun venit si felicitari pt puiuti
Ai pus ceva rumegus, talas, iarba uscata pe fundul cuibului sau e direct placajul?
Avand in vedere ca primul pui are deja o saptamana, poti face curat in cuib dar cu grija sa nu ranesti ultimul venit sau ouale.
De obicei curatenia se face cand sunt doar puii in cuib pt ca femela e destul de protectoare in perioada asta.
Ca sa fie mai usor, puii cei mai maricei ii pui intr-un castron ceva in care pui servetele dar sa fie mai inalt castronul ca sa nu evadeze piticii. Puii cei mai mici ii lasi in cuib pt ca sunt prea fragili sa ii iei de acolo, inca.
Daca ai pus ceva asternut in cuib, schimbi asternutul, daca nu, aduni cu grija mizeria.
" speranta moare ultima "
Deconectat
#3 2016-05-12 15:36:58
- AXENTE OVIDIU
- Membru
Te salut Adita.
In primul rand iti multumesc pe felicitari.
Da am pus ceva de la un pet shop. E "TALAJ DIN LEMN MOALE NETRATAT CHIMIC.PRODUS IGIENIC CU ABSORTIE RIDICATA PENTRU ROZATOARE" E ca un fel de iarba dar e facuta din lemn. Infine. Inca o data iti multumesc pentru raspuns si daca nu te deranjeaza sa imi explici cum pun poze aici , nu de alta dar as vrea sa ma "mandresc " cu "bebelusi" mei cei mici. In ceea ce priveste curatenia o s incerc sa le fac curat.
Te salu cu respect.
Deconectat
#4 2016-05-12 21:31:03
- adita
- Administrator
Aici ai un tutorial pt urcarea pozelor http://www.papagali.eu/viewtopic.php?id=1824
Ti-am vazut piticii pe grupul de facebook. Sunt tare frumosi
Avand in vedere ca au crescut si sunt mai multi, curatenia ar trebui sa o faci cam la 2-3 zile. Te orientezi in fuctie de cat de repede murdaresc asternutul.
Daca mai ai nelamuriri ma gasesti fie aici, fie pe facebook.
Spor la crescut copilasii :-p
Deconectat
#5 2016-05-13 21:49:29
- AXENTE OVIDIU
- Membru
Multumesc frumos. Da am vazut ca ne-ai dat LIKE. Azi a mai iesit un puiut , e puiutul cu numarul 5 si mai am un oulet care ar trebui sa iasa duminica daca ajuta Doamne Doamne. Ce zici daca azi a iesit ultimul puiut pot sa le fac curatenie? Ca parca am emoti sa pun mana pe ei. Sau mai bine astept pana ce iasa si ultimul puiut si pe urma sa le fac. Sti ce ma nelinisteste... Daca ii iau in maini sa le fac curatenie oare femela nu ii respinge?
Iti multumesc frumos pentru ca ma ajuti cu sfaturile tale care imi prind foarte bine.
Respect.
Deconectat
#6 2016-05-14 17:35:35
- adita
- Administrator
Nu mai astepta sa le faci curatenie pt ca se dezvolta bacterii foarte usor acolo pt ca sunt excremente... Puii cei mai mici ii lasi in cuib si cureti cu grija pe langa ei. De respins nu prea am auzit sa respinga daca se pune mana pe ei dar pt linistea ta, poti folosi manusi chirurgicale. Eu asa am facut la prima serie ii scoteam din cuib cu manusa, pana le-au dat penele. Dupa ce le dau penele ohhoo sa te tot joci cu ei ca nu le e frica de tine
Sa ii verifici pe cei mai mici daca pot sta pe piciorusele lor pe la o saptamana cam asa. Exista un risc cand sunt mai multi si e o distanta mare intre pui, ca cei mari sa se mai puna pe cei mici si sa le provoace luxatie de sold, adica piciorusele sa fie cracanate iar puiul sa nu se poata tine pe ele.
Ma bucur ca iti pot fi de ajutor
Bafta
Deconectat
#7 2016-05-14 17:35:59
- adita
- Administrator
Nu mai astepta sa le faci curatenie pt ca se dezvolta bacterii foarte usor acolo pt ca sunt excremente... Puii cei mai mici ii lasi in cuib si cureti cu grija pe langa ei. De respins nu prea am auzit sa respinga daca se pune mana pe ei dar pt linistea ta, poti folosi manusi chirurgicale. Eu asa am facut la prima serie ii scoteam din cuib cu manusa, pana le-au dat penele. Dupa ce le dau penele ohhoo sa te tot joci cu ei ca nu le e frica de tine
Sa ii verifici pe cei mai mici daca pot sta pe piciorusele lor pe la o saptamana cam asa. Exista un risc cand sunt mai multi si e o distanta mare intre pui, ca cei mari sa se mai puna pe cei mici si sa le provoace luxatie de sold, adica piciorusele sa fie cracanate iar puiul sa nu se poata tine pe ele.
Ma bucur ca iti pot fi de ajutor
Bafta
Deconectat
Pagini: 1