Nu ești autentificat.

#101 2015-03-12 15:26:32

RaRamonik
Membru
Din: Brasov
Data înregistrării: 2014-07-28

Deconectat

#102 2015-03-12 15:31:50

Rica
Membru
Din: Bucuresti
Data înregistrării: 2013-12-10

Re: Despre Nimfe

roll
Acu pe romaneste.

Deconectat

#103 2015-03-12 16:45:36

RaRamonik
Membru
Din: Brasov
Data înregistrării: 2014-07-28

smile))) sa te scuipe...uiti ce a facut ala in timpul emisiunii?:)))

Deconectat

#104 2015-03-12 16:54:28

Rica
Membru
Din: Bucuresti
Data înregistrării: 2013-12-10

Aaaaaaaaaaaaaaa ma gandeam io ca asta vrei sa zici.
Poi risca sa sara stanga-n dinti...

Deconectat

#105 2016-02-09 13:01:24

NIKOO
Membru
Data înregistrării: 2016-02-09

AM o mare nelamurire.Am achizitionat de o saptamana jumate o nimfa mascul dintrun pet shop.
vanzatoarea mi a zis ca are aprox.6 luni in magazin in rest nu prea stie ce varsta are.
L-am adus o acasa si manaca pe saturate dar bineinteles ca nu ma lasa sa l ating .sasaie la mine si nu canta
L-am auzit de cateva ori si atunci scurt....help\

Deconectat

#106 2016-02-09 15:03:42

Traian
Membru
Data înregistrării: 2016-01-05

NIKOO a scris:

AM o mare nelamurire.Am achizitionat de o saptamana jumate o nimfa mascul dintrun pet shop.
vanzatoarea mi a zis ca are aprox.6 luni in magazin in rest nu prea stie ce varsta are.
L-am adus o acasa si manaca pe saturate dar bineinteles ca nu ma lasa sa l ating .sasaie la mine si nu canta
L-am auzit de cateva ori si atunci scurt....help\

Trebuie sa ai rabdare, sa se acomodeze cu noul spatiu in care se afla, cu colivia (banuiesc noua) cu tine cu ceilalti si celelalte lucruri care se afla in apropierea lui. In plus trebuie sa stii ca este posibil sa nu fie mascul, de cele mai multe ori cei de la asa zisele pet-shopuri pacalesc lumea, pentru ei totul este o afacere , cu cat vind mai mult cu atat fac mai multi bani, pentru ei animalele sunt "produse" articole" care trebuiesc vandute, nu suflete nevinovate care din pacate sfarsesc tragic , datorita necunoasterii, rautatii, ignorantei, prostiei etc unor asa zisi oameni. Este normal sa sasaie , sa loveasca cu ciocul, sa cipeasca, sa deschida aripile etc (este o reactie defensiva ,de aparare, el nu te cunoaste pentru el sunteti doar un alt strain , nu are de unde sa stie ce intentii aveti) deoarce este speriat stresat, pentru el schimbarea mediului a fost un soc, desi nu recomand cumpararea de animale de la petshop (deoarece odata vandut un animal este inlocuit cu altul care va avea parte de aceleasi conditii mizere, lipsa de afectiune, stres etc) ai salvat un sufletel nevinovat. Ai rabdare cu el/ea, trebuie mult calm, balandete, afectiune, atentie, usor, usor se va obisnui cu noua viata, noua colivie, noul mediu. Trebuie ca in fiecare zi sa ii acorzi atentie, sa stai in prejma coliviei un anumit timp (locul unde va sta colivia trebuie sa fie luminos, linistit, nu in pe hol, in baie, bucatarie etc nu in frig, caldura, fum, abur curent etc, colivia trabuie amplasata mai jos de nivelul ochilor dvs altfel nimfa va detine controlul), sa nu faci miscari bruste, sa nu vorbesti pe ton ridicat,sa tipi etc, pentru ca nimfa sa se obisnuiasca cu tine,sa vada ca nu esti un pericol pentru el/ea, dupa care poti sa ii dai printre zabrele bucatele de fructe (in acelasi timp este bine sa mananci si tu bucatele din acelasi fruct) incet incet o sa ii castigi increderea si nu va mai sasai, nu va mai lovi cu ciocul, nu va mai ciupi, nu va mai fugi de tine, te va accepta si te va considera prieten ,dupa o luna, doua poti sa ii lasi usita coliviei deschisa pentru a invata sa iasa si sa intre singur in colivie, trebuie sa il supraveghezi cand faci acest lucru si sa inlaturi orice pericol pentru el ( obiecte care pot cade, care se pot sparge , care au muchii ascutite, taioase, intepatoare, trage perdeaua in dreptul ferestrelor si acopera oglinzile, nu ii lasa posibilitatea de a cade dupa mobila, in spatii stramte , vaza plina cu apa , plante care au tepi, spini, etc in plus de cele mai multe ori plantele de apartament sunt otravitoare atat pentru oameni cat si pentru pasari etc, trebuie sa elimini posibilitatea de a evada, lovi, rani,  etc) nu il prinde decat daca este absolut necesar si atunci foloseste un prosop astfel el nu va asocia mainile degetele tale cu pericolul de a fii prins, in plus nu le place caldura mainilor, pentru pasari aripile sunt precum mainile oamenilor, nimanui nu ii place sa fie incatusat, pentru el /ea oamenii sunt niste giganti, in care nu au incredere, care de cele mai multe ori ii streseaza, sperie. Trebuie sa te gandesti cati nebuni prosti l-au stresat speriat timp de 6 luni cat a stat in pet shop, cate a indurat ... Toti papagalii au memorie foarte buna va uita greu toate lucrurile neplacute prin care a trecut, trebuie sa ai grija pentru ca va tine minte toate lucrurile neplacute pe care i le faci si odata ce isi pierde increderea in tine va fii greu sa il faci sa te accepte din nou.In orice caz daca ii oferi conditii, ii oferi liniste, calm, blandete, atentie, afectiune rabdare , el va observa acest lucru ,va observa ca ii dai mancare,ca ai grija de el, ca iti petreci timpul cu el, ca ii dai atentie, ca ii oferi posibilitatea de a zbura de a-si dezmorti aripile etc, cu timpul te va cunoaste si se va atasa de tine.

Ultima modificare de Traian (2016-02-10 11:57:02)

Deconectat

Subsol forum