Nu ești autentificat.
- Subiecte: Active | Fără răspuns
#1 2015-10-17 18:03:48
- Roxana 75
- Membru
- Data înregistrării: 2015-10-17
acarieni sau raceala?
Am si eu nevoie de sfatul vostru. Am un perus pe care l-am cumparat de la petshop acum cateva saptamani. De la bun inceput m-i s-a parut ca e putin bolnavior, dar perioada de acomodare fiind destul de stresanta, am pus moleseala lui si respiratia cam greoaie pe seama faptului ca se sperie atunci cand se apropie cineva de el. In timp, el a ajuns sa urce pe deget chiar si cand e liber, sa manance din palma... cu alte cuvinte s-a cam acomodat cu mine, insa respiratia e tot greoaie si are uneori crize de stranut cu aspecte de astm, zici ca se sufoca nu altceva si parca vrea sa regurgiteze.Nu are secretii nazale nici cand stranuta insa se freaca cu ciocul de bare, ochisorii sunt perfect curati, la fel si ciocul. Am crezut ca e alergic la ceva din camera. Am schimbat camera avand grija ca noua locatie sa fie curata , aerisita si umiditatea sa nu fie prea mica, parea ca e mai bine ,dar minunea nu a durat decat cateva ore.
Am procurat un produs cu ivermectina, am reusit dupa calcule si megacalcule sa ajung la concentratia necesara si la dozajul pentru el si dupa prima zi de administrare orala surpriza ... abia daca a mai stranutat de cateva ori . Asta era ieri. Insa astazi au revent stranuturile, desi i-am dat si azi si mai trebuie sa-i dau si maine. Am uitat sa va spun ca are un zgomot la respiratie dar asta doar dupa ce stranuta, dupa care respira din nou normal adica fara zgomot.
Precizez ca initial i-am dat la sfatul veterinarului antibiotic cu cloranfenicol, si vazand ca simtomele persista mi-a dat altul cu un derivat de doxiciclina.
daca va-ti confruntat cu asa ceva si voi va rog sa ma sfatuiti si pe mine ce sa fac . Mi-e tare mila de el cand se chinuie asa.
Deconectat
#2 2015-10-18 01:01:04
- adita
- Administrator
- Din: bucuresti
- Data înregistrării: 2007-03-30
Re: acarieni sau raceala?
Cine ti-a spus sa ii dai ivermectina oral ? Ivermectina e deparazitant extern , nu se da pe cioc pt nimic in lume. Cauta Sera Bronchipur care e pt raceala si da=i. Poti sa cumperi endectocid (daca nu cumva asta ai si cumparat) si sa ii pui o picatura la ceafa ca in cazul in care e vb de acarioza sa omoare parazitii. Cu toate ca in cazul acariozei respiratorii simptomele apar doar noaptea. Din ce oras esti ?
" speranta moare ultima "
Deconectat
#3 2015-10-18 16:13:44
- Roxana 75
- Membru
Astazi a fost a treia zi de tratament a puiului meu si simtomele par sa fie din ce in ce mai rare. Ca si in cazul in care i-am dat antibioticele e vorba de opinia veterinarului , o doamna pe care o cunosc intrucat imi ingrijeste si catelul si care nu a ezitat sa-l consulte pe Bobita si dupa felul destul de hotarat in care vorbea despre afectiunile perusilor parea ca stie ceva.O sa merg maine sa vad unde gasesc Sera Bronchipur . Sunt din Iasi , un oras ce nu abunda in medici veterinari specializati in tratarea pasarilor exotice.Doamna s-a straduit sa-mi calculeze concentratia si dozajul.
Am mai observat ceva . Astazi singurul acces de sranuturi as-a declansat cand a inceput sa mananca.Alegea dintre seminte unele mai lunguiete.Nu stiu exact ce sunt dar sunt sfaramicioase rau si parca faina aia il inneca.
Deconectat
#4 2015-10-18 16:17:40
- Roxana 75
- Membru
Stranuta si ziua si noaptea dar noasptea trecuta a dormit bine. Nu a stranutat deloc.
Deconectat
#5 2015-10-29 21:17:29
- adita
- Administrator
- Din: bucuresti
- Data înregistrării: 2007-03-30
Semintele alea lunguiete sunt boabe de ovaz si in mod nomal nu le fac rau. Cumpara endectocid si pune o picatura la ceafa. Daca nu gasesti prin pet shop sau farmacii veterinare se poate comanda de pe net , la fel si Bornchipurul.
" speranta moare ultima "
Deconectat