Nu ești autentificat.

#1 2015-02-01 17:42:42

iulia84
Membru
Data înregistrării: 2015-02-01

perioada acomodare

Buna ziua!Am avut pana acum 3 zile o pereche de perusi.Din nefericire masculul a murit dupa doua zile de zacut.La sfatul veterinarului i am administrat doxiciclina dar in zadar.:(.Am cumparat un nou perusi pentru a nu o lasa singura pe femela.Deocamdata pe noul venit il tina in colivia de carantina pe care am curatat o si dezinfectat o ulterior mortii perusului. Femela inca este sub tratament cu doxiciclina(asa am fost sfatuita pentru ca e posibil sa fi contactat si ea germenul cu toate ca nu prezinta nici un fel de simptom). De asemenea,i s a administrat pe cioc o solutie contra parazitilor preparata de veterinar. Intrebarea mea este cat sa i mai tin separati? Daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat?n as vrea sa mai trec prin experienta neplacuta de a mi mai muri un perus?si daca are cineva cateva sfaturi cum as putea sa previn imbolnavirile?ceva remedii naturiste..am auzit ca sunt bune salvia si oregano.

Deconectat

#2 2015-02-01 19:48:39

adita
Administrator
Din: bucuresti
Data înregistrării: 2007-03-30

Re: perioada acomodare

In mod normal cand o pasare noua este adusa la cea care deja este acasa se recomanda o perioada de carantina de 2 saptamani. Sunt toate sansele ca femela sa fie luat boala de la cel care a murit dar nu se manifesta pt ca este imuna ( daca ii scade imunitatea e posibil ca boala sa atace ). Pasarile luate din pet shop-uri au toate sansele sa fie luate la pachet cu tot felul de boli. Pt a preveni bolile trebuie schimbata apa zilnic, curatenia cat mai des, nu trebuie tinuti in curent, schimbarile de temperatura bruste trebuiesc evitate.
Le poti da fructe, legume, crengute de salcie cu tot cu frunze. Gasesti pe net ce fructe si legume sunt bune pt ei.
Ce simptome a avut cel care a murit ?

" speranta moare ultima "

Deconectat

#3 2015-02-01 21:14:01

iulia84
Membru

Statea infoiat si respira foarte greu.Facea si febra cred pentru ca a baut apa toata noaptea.Diaree nu a facut.Cu doua zile inainte sa moara avea comportament normal.M am gandit ca a racit cand am aerisit camera.Femela care a ramas e acum sub tratament cu doxiciclina.O sa i l administrez 5 zile.I am dat si preparatul de la veterinar impotriva parazitilor cu toata ca nu i a placut deloc gustul..Le am pus coliviile una langa alta tocmai pentru a nu se simti singuri.

Deconectat

#4 2015-02-02 00:19:44

adita
Administrator
Din: bucuresti
Data înregistrării: 2007-03-30

din ce oras esti ? ar fi ok daca ai putea sa ii faci niste analize ca sa te asiguri ca nu a luat si ea boala.

" speranta moare ultima "

Deconectat

#5 2015-02-02 10:07:38

iulia84
Membru

Din Targoviste.

Deconectat

Subsol forum