Nu ești autentificat.

#1 2014-08-02 22:24:40

Marcel
Owner
Din: Cluj-Napoca
Data înregistrării: 2005-01-28
Mesaje: 2.126
Website

Jucării noi: UPS nou, HDD rack, refill test de amoniac, capsator

Duminica trecută mi-am comandat un rack intern pentru hard diskuri. Şi pentru a avea transport gratuit, am mai comandat refill de test pentru amoniac pentru apă la peştani şi un capsator nou pentru că (virgulă) capsatoarele sunt una din probleme mele cronice... de la un timp nu mai merg, se înfundă, nu capsează, îndoaie capsele, se rup. Acum am luat unul ce pare mai solid, mai "de firmă", o-m vedea ce poate.

Mi-am dorit un rack de hard disk încă de prin ... 2002, când tocmai făcusem un upgrade la calculator, am luat un hard de 40 GB (încă îl mai am, e în calculator la fratele meu, rezistă eroic). Transferul de date pe atunci era mai complicat şi un rack prindea bine. Refillul de test pentru amoniac e mai mult de umplutură, mai am din ce am cumpărat înainte, din kitul de testare original. Voiam să iau un test pentru mai mulţi parametrii, dar alea sunt mai scumpe şi încă mai am destule şi data de expirare e in martie 2015. A, şi capsatorul.

La penele de curent din noaptea de miercuri-joi am văzut că UPS-ul meu de abia rezistă. Soluţia ar fi schimbarea bateriei, la modelul ăsta e foarte complicat, multe de scos şi de tras din el şi de băgat cu forţa. Am mai schimbat o data bateria (se poate vedea la http://www.papagali.eu/viewtopic.php?id=1362 ), dar cu multă bătaie de cap. Şi am primit recomandări pentru un UPS Socomec, la care cică s-ar schimba mai uşor bateria. Plus că e de putere mai mare, conform prospectului, rezistă aproximativ 20 de minute după ce s-a întrerupt curentu.

UPS-ul a fost a doua comandă, dar a venit primul. Pe când a fost livrata a doua comandă, cu rackul, testul şi capsatorul, am montat deja UPS-ul, de aceea, în poză apare doar cutia. Apropo, e un "resigilat", adică a mai fost cumpărat de cineva înainte şi apoi returnat, de aceea a costat 330 de lei. Cele sigilate costă 370 de lei.

DSCN2814_zps4e885b64.jpg

UPS-ul conectat:
DSCN2815_zps4215b55a.jpg

DSCN2816_zps5c58795e.jpg

UPS-ul vechi, la care am două opţiuni... trimis la un punct de colectare pentru reciclare (NU se aruncă pentru ca au baterie cu plumb şi acid) sau să îl dau cuiva. E perfect funcţional, doar are nevoie de o baterie nouă.

DSCN2817_zps08b30b99.jpg

O să pun poze şi cu montarea rackului HDD:


Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Deconectat

Subsol forum