Nu ești autentificat.
- Subiecte: Active | Fără răspuns
#11 2014-04-13 20:32:33
Re: Acvariul Diversa 60, 54 litri
M-am gândit şi eu să scot pompa de aer, mi-ar putea folosi la alte treburi. Dar deocamdată o las, din trei motive...
1. Acvariul încă ciclează şi cică e bine sa fie un surplus de oxigen,
2. Bara aceea de la filtru ("spray bar") îl mai bag în apă pentru a rămâne silenţios,
3. Să facă o uşoară presiune între suprafaţa apei şi capac şi să mai scoată din aerul acela afară şi să nu îl tot recircule filtrul. Asta e oarecum o fixaţie personală, nu ştiu daca are un beneficiu sau nu.
Oricum, încă nu am văzut explozie de alge, sunt câteva pete pe geam, dar e acceptabil. Tocmai ce am văzut un acvariu de 30x30x30 cm la 75 de lei, ar fi bun unul pentru reproducere . Dar asta cu mult mai încolo, poate nici nu anul ăsta.
Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.
Deconectat
#12 2014-04-30 06:16:15
- fox87
- Membru
- Data înregistrării: 2013-01-04
2. spray bar-ul e nu l-am folosit niciodata... se colmateaza si reduce semnificativ debitul, e de ajuns sa se miste suprafata apei, atata timp cat ai refularea din filtru orientata tangent la luciu de apa la 3-5cm sub apa totul e ok.
3. partea cu aerul de sub capac... eu iti recomand sa ii pui un ventilator de cooler micut sa evacueze aerul de sub capac(atentie creste viteza de evaporare a apei eu il pusesem pe intrerupator cu neonul), desi are progabil fante de ventilatie, la vara daca ai cald in casa s-ar putea sa ai probleme
Deconectat
#13 2014-05-01 01:36:47
Am observat şi eu ca se colmatează spray bar-ul. Am văzut că se poate, cu un furtunel, "alimentarea" cu aer din exterior a filtrului si ar putea face bule la ieşirea din filtru. Şi atunci chiar aş putea scoate pompa de aer. Problema e că acolo unde e filtrul ar stropi instalaţia de iluminare şi nu ştiu ce efect ar avea asupra ei. Ăsta e un mare minus la acvariul acesta, nu are o bucată de sticlă ce să protejeze neonul şi bobinele lui. Ele sunt închise şi, foarte probabil, etanşate, dar totuşi...
Nu mai fac modificări până în iulie, am nişte treburi de terminat până atunci. Mă gândesc şi la un reactor cu CO2, cu drojdie şi zahăr, dacă iese, ar fi o treabă interesantă.
(atentie creste viteza de evaporare a apei eu il pusesem pe intrerupator cu neonul), desi are progabil fante de ventilatie, la vara daca ai cald in casa s-ar putea sa ai probleme
Am un sistem de reumplere cu apă, un rezervor de 5 litri din care cade apa printr-un furtunel cu robinet. Evaporarea n-ar fi o problemă, decât dacă, din nou, ar afecta neonul.
Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.
Deconectat
#14 2017-01-02 19:36:56
Daca ai vrea un filtru mai bun trebuie sa ai grija deoarece daca il iei prea puternic poti decicla acvariul!Sper sa ma corecteze careva daca zic prostii,dar eu asa stiu!
Acesta este blogul meu personal - https://lumeaperusilorblog.wordpress.com/
Deconectat