Nu ești autentificat.

#1 2013-03-15 15:15:50

Marcel
Owner
Din: Cluj-Napoca
Data înregistrării: 2005-01-28
Mesaje: 2.126
Website

Site-ul marcelbeldean.com: 10 ani!

Ieri mergeam din bucătărie în cameră şi în treacăt l-am întrebat pe tata: "Az' îi miercuri, aşa-i?" Şi tata mi-a zis că-i joi. Păi cum joi? A trebuit să mă uit în calendar ca să conving.

De când am terminat şcoala, timpul trece altfel, este o rutină zilnică şi săptămânală, fără prea multe repere. Şi senzaţia e că timpul trece altfel. Brusc m-am trezit ca am 26, imediat 27 de ani. În floarea vârstei, cum ar veni, dar când şi cum o trecut atâta timp şi am împlinit eu anii ăştia, habar n-am. Prima dată când mi-am pus problema că timpul pare să treacă un pic mai repede decât ar fi cazul a fost la sfârşitul lui august 2011. Anul 2011 a fost mai stresant pentru mine până acum. O mulţime de probleme personale şi profesionale ce nu se mai terminau, nopţi nedormite de nelinişte, aproape fără niciun fel de neatenţie la ce se întâmpla pe lângă mine. Şi la un moment dat, şeful de la locul meu de muncă, stătea pe un scaun, după câteva momente de gândire... "A fost fain şi în luna august...". Ha? S-a terminat luna august? Dar când am fost noi în august? Atunci mi-am dat seama cât de rău stau cu noţiunea timpului, cum trec zilele, vin altele numa ca să treacă şi ele. Bun...

Site-ul împlineşte azi 10 ani. Doar voiam să vă zic. A apărut după o perioadă de experimente în care voiam să fac o platformă de enciclopedie. Ideea de site personal mi-a venit cu vreo o săptămână înainte de lansare. Designul şi secţiunile le-am stabilit în cateva ore.

Era un site alb, cu meniu albastru în stânga, undeva sus era o animaţie făcută de mine în flash, un fel de piramidă ce se construia singura. Eram fan Pharaoh, joc lansat în 1999. Şi niste text în care ziceam ce fain site mi-am făcut şi ce planuri am.


v1_b.gif

După vreo două săptămâni i-am modificat designul în ceva cu galben. Apoi a urmat versiunea a treia, care era cu verde şi albastru, apoi în versiunea a patra am revenit la nuanţe de galben şi portocaliu şi maro. Grafica la versiunea actuala, a cincea, este dupa un template de Drupal, Pixture Reloaded: http://drupal.org/project/pixture_reloaded. Mai multe despre istoricul site-ului aici http://www.marcelbeldean.com/articole/i … eldean-com (articol neactualizat).

Iniţial, site-ul a fost doar static, doar fişiere în HTML. Prima adresa era www.marcelbeldean.go.ro şi era găzduit pe home.ro , un portal care era destul de activ la vremea aceea. Văd că mai există şi azi, dar nu prea pare actualizat. Apoi l-am mutat pe LX.ro, schimbând şi adresa web în www.marcelbeldean.lx.ro şi având primele chestii făcute cu PHP. De aceea l-am şi mutat pe un hosting ce oferea şi suport PHP şi MySQL. Aici au apărut forumul şi site-ul ConcursPapagali (http://www.marcelbeldean.com/concurspapagali/), care a fost primul meu site în PHP. Dar site-ul mergea foarte greu pe lx.ro, au fost foarte multe discuţii pe forumul lor despre asta. Apoi m-am mutat pe 110mb.com , adresa schimbându-se din nou, în marcelbeldean.110mb.com . Au fost restricţii şi la ei, dar mergea bine. Totuşi ceva s-a întâmplat la un moment dat şi nu mai mergea trimisul de emailuri. Ei ziceau că merge, dar nu mergea. Aşa că m-am decis să mă mut din nou.

Gata cu hostingurile gratuite. În 2009 am cumpărat un abonament la http://www.grandbytes.com/ , mi-am luat şi domeniu marcelbeldean.com (deşi după aceea mă gândeam că totuşi era mai bine un altul) şi site-ul rulează la ei de atunci. Merge binişor, n-au fost probleme majore, de fapt nici nu prea au fost probleme. Acuma vreo o luna au fost ceva probleme, dar cred ca au făcut ei ceva upgrade şi acum merge chiar mai bine. Totuşi să nu-i laud prea mult, să nu li se urce la moţ.

Şi cam asta e varianta scurtă a celor 10 ani. Probabil o sa mai revin cu câteva completări, dar trebuie să plec imediat.

Menţiuni speciale şi toată recunoştinţa mea pentru Adiţă, cea mai veche şi mai fidelă membră a forumul de pe site. S-a înscris în 2007, nu ne cunoaştem, nu ne-am întâlnit, dar a rămas mereu activă pe forum, povestind şi încercând să îi ajute pe posesorii de papagali. E clar că îndrăgeşte foarte mult papagalii şi îi place să îi ajute şi pe ceilalţi. Acum o lună mi-a depăşit numărul meu de mesaje de pe forum. Oamenii vin pe forum, unii stau mai mult şi am speranţe că o să rămână, alţii membri mai vechi intră şi mai lasă câte un mesaj din când în când.


Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Deconectat

#2 2013-03-15 16:24:18

ella950715
Membru
Din: Galati
Data înregistrării: 2013-03-09
Mesaje: 114

Re: Site-ul marcelbeldean.com: 10 ani!

felicitari tongue

Deconectat

#3 2013-03-15 17:08:49

adita
Administrator
Din: bucuresti
Data înregistrării: 2007-03-30
Mesaje: 3.555

Re: Site-ul marcelbeldean.com: 10 ani!

La cat mai multi ani si utilizatori wink)
Cel mai trist e faptul ca unii intra doar cand au probleme .


" speranta moare ultima "

Deconectat

#4 2013-03-15 17:36:28

ella950715
Membru
Din: Galati
Data înregistrării: 2013-03-09
Mesaje: 114

Re: Site-ul marcelbeldean.com: 10 ani!

mda,asa e

Deconectat

#5 2014-04-07 22:25:18

razvansoare
Membru
Din: Galati
Data înregistrării: 2014-04-07
Mesaje: 37

Re: Site-ul marcelbeldean.com: 10 ani!

Felicitari si apropo sunt uimit de rapiditatea incarcarii telefonului pe orice subiect(vazut/postat) sau topic realizat big_smile Adevarul e ca nu e nici un forum cu cine stie ce design, dar simplu si atragator smile

Deconectat

Subsol forum