Nu ești autentificat.
- Subiecte: Active | Fără răspuns
#1 2008-12-18 21:34:08
- Iusty
- Membru
- Din: Brasov
- Data înregistrării: 2008-07-07
Imperecherea perusilor-asigurarea conditiilor optime
Pentru imperecherea perusilor este nevoie de implinirea urmatoarelor conditii:
-LUMINA: au nevoie de lumina puternica, minim 12 ore pe zi; este de ajuns o lampa fluorescenta cu spectru total (UVA+UVB);
-MANCAREA SI APA: ideal este ca, cu 2-3 luni inainte de a reproduce perusul, sa-i oferiti o hrana diversificata, cu continut ridicat de proteine si vitamine:
- mixuri de seminte de calitate (in special mei);
- vegetale crude sau fierte: porumb, fasole, mazare, broccoli, cartofi dulci, morcovi etc.,
- alimente moi: paine integrala umezita (nu imbibata de apa), ou fiert tare si amestecat impreuna cu coaja pisata* (ideala ca sursa de calciu), paste, cereale pentru copii amestecate cu apa (fara adaos de zahar sau cacao), orez fiert, fulgi de ovaz amestecati cu apa sau alte alimente moi;
*Atentie! Coaja de ou trebuie bine spalata (pentru a indeparta orice urma de Salmonella) si coapta la 350 timp de 45 de minute.
- suplimente de calciu si minerale (foarte importante pentru sanatatea femelei): os de sepie si blocuri de minerale;
- o data pe saptamana suplimente de vitamine dizolvate in apa de baut.
-BAILE SI UMIDITATEA: Baile zilnice cu apa din abundenta sunt de asemenea importante si vor stimula perusii se se imperecheze; atat masculul cat si femela vor avea nevoie de ele.
-COLIVIA: trebuie sa fie cat mai mare (minim 60cm latime, 40cm lungime si inaltime);
-CUIBUL: va trebui sa fie suficient de mare (ideal 15X15X18cm) pentru a putea gazdui 4-6 puisori si sa fie prevazut cu o usita (fereastra de vizitare) pe care sa o folositi pentru inspectie si curatenie.
-STINGHILE: sunt f. importante, trebuie sa prcurati 2 stinghi solide unde femela sa poata sta confortabil cand masculul se va aseza pe ea;
-JUCARIILE: sunt f. importante, chiar si in vremea reproducerii papagalii au nevoie de stimulare mentala;
Ultima modificare de Iusty (2008-12-18 21:35:37)
Animalutzele mele........Cipy(perus).......Popica(perusoaica).......Norisor(perusoaica).......Angel(nimfa)
Deconectat
#2 2008-12-18 21:35:13
- Iusty
- Membru
Re: Imperecherea perusilor-asigurarea conditiilor optime
Daca tot Galbiorul are nevoie de ajutor!
Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)
Animalutzele mele........Cipy(perus).......Popica(perusoaica).......Norisor(perusoaica).......Angel(nimfa)
Deconectat
#3 2008-12-18 22:26:09
- adita
- Administrator
- Din: bucuresti
- Data înregistrării: 2007-03-30
iusty nai gasit cv si depre "pericolele" kre pot sa apara la femela ?
" speranta moare ultima "
Deconectat
#4 2008-12-19 18:17:50
- Iusty
- Membru
Nu, n-am gasit nimic! O sa incerc sa gasesc!
Deconectat
#5 2011-11-26 11:40:04
- anana22
- Membru
- Din: braila
- Data înregistrării: 2011-11-26
buna ziua ,am 2 perusi care pana acum nu au facut oua ,am cuibar dar pe primele 2 le-a spart ca eu le-am luat cu o lingurita de plastic si le-am pus la cuibar dar ei le dadea jos si le spargea ,acum are un al treilea ou si-l cloceste pe tavitza de jos ,nush ce trebuie facut ca cineva mi-a spus sa nu mai compromit oul ,dar cum le fac curat cum le dau mancare si ea se mai scoala de pe ou si el o bate ,ce ma sfatuiti ,ce trebuie sa le fac :?: ,ce trebuie asezat in cuibar ca la pet nu a avut ceva sa-mi dea
Deconectat
#6 2011-11-26 11:43:04
- anana22
- Membru
cum se face baia la perusi ,ca nu stiu ? ce jucarii trebuie ca eu am un leagan ,si oglinda ,ce mai trebuie?
Deconectat
#7 2011-11-26 15:01:20
- adita
- Administrator
cuibul trebuie sa aiba o adancitura in mijloc. daca ea depune ouale acolo incearca sa i le lasi acolo , poate are ea ceva , ii e frica de cuib sau cn stie de ce nu le depune in cuib. daca el nu se calmeaza incearca sa ii separi pt o perioada. in mod normal nu se pune nimic in cuib , eu nu le-am pus nimic in cuib alor mei si au facut pui.
baita pur si simplu le pui un vas cu apa la temperatura camerei, nu foarte adanc si il lasi acolo sa se balaceasca ratzele e posibil sa se sperie sau sa nu faca baie dk nu sunt obisnuiti .
jucarii : oglinda , scarita din lemn sau plastic , oglinda , clopotei , uita-te pe net la jucarii pt perusi , o sa vezi acolo mai multe
Deconectat
#8 2011-11-26 16:26:45
- anana22
- Membru
multumesc de raspuns ,am inteles ,dar mai am o intrebare ,ea nu prea sta pe oua ,oare de ce ,dar il mai invarte din cand in cand
Deconectat
#9 2013-12-10 13:13:08
- Rica
- Membru
- Din: Bucuresti
- Data înregistrării: 2013-12-10
iusty nai gasit cv si depre "pericolele" kre pot sa apara la femela ?
Desi e veche intrebarea va pot spune eu unul din pericole.
Sa o infometeze masculul.
Am patit eu cu o femela, eu incepator, o tinea fortat in cuib si nu o hranea.
A infometat-o pana a murit femela.
Un pericol este nepriceperea masculului.
Ultima modificare de Rica (2013-12-10 13:13:52)
Deconectat
#10 2013-12-11 00:28:47
- adita
- Administrator
din fericire nu am intampinat asa ceva. am avut 3 serii de pui si a totul bine din partea ambilor parinti, au fost grijulii si cu puiutii dar si intre ei.
Deconectat