Nu ești autentificat.

#1 2008-12-07 14:20:56

michelle05ra
Membru
Data înregistrării: 2007-01-12

PENTRU TOTI CEI CARE AU PROBLEME CU RAIA LA PERUSI!

Eu eram inebunita ca am o papagalitza mica care s-a imbolnavit de raie varoasa(cruste albe ca sa le zic asa pe cioc,pe nari,pe picioare,plus ca li se deformeaza unghiile),eu am cautat prin farmaciile veterinare o solutie numita NEGUVON despre care am auzit de el pe net,dar mi s-a spus ca nu se mai prepara pt ca le dauneaza pasarilor si ca s-a scos.Bun mi s-a dat altceva in loc,se numeste:UNGUENT ANTIMICOTIC iar pe el scrie ca se da la caini sau la pisici pentru micoze dar cica e bun si pt perusi si i-am dat 3 zile la rand(dar cu atentie la gat in timp ce ii aplici unguentul pe nari si cioc chiar si sub cioc daca are si in zona aceea,pt ca este foarte sensibil!!!)dim.,pranz si seara iar acum ii mai dau inca 2 zile dim. si seara si dup-aceea fac o pauza sa vad cum se simte,o sa-i pun si apa sa faca o baitza.Vreau sa va spun ca se vede diferenta mai ales la nari,inainte saraca nu i se mai vedeau nici narile daca ma credeti si cu orice i-as fi dat revenea la loc crusta aia si chiar gaurile alea facute de parazit.Acum e si mai vioaie narile i s-au curatat doar ca penele nu si-au revenit inca bn e prea devreme cred eu pt ca eu am asteptat ceva timp pana am facut rost de ce trebuia ca s-o fac bn,dar am avut norocul ca este blanda si puteam s-o ung cu alifia asta ca altfel mai greu era.Asa ca merita incercat d-aia va zic si voua ca stiu cum e sa te doara sufletul sa nu poti sa faci nimic pt perusul pe care il indragesti si sa-l vezi ca nu mai e vioi cum era inainte.

Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)

Deconectat

#2 2008-12-08 02:33:52

adita
Administrator
Din: bucuresti
Data înregistrării: 2007-03-30

Re: PENTRU TOTI CEI CARE AU PROBLEME CU RAIA LA PERUSI!

ma bucur k se face bine micutza ta . noi d obicei knd Doamne Fereste au cv puiutzii nostri dam fuga rpd rpd la vet big_smile dar e bn d stiut j d astfel d lucruri

" speranta moare ultima "

Deconectat

#3 2008-12-10 21:23:59

Iusty
Membru
Din: Brasov
Data înregistrării: 2008-07-07

Multumim Michelle05ra, multumim ca ne-ai spus secretul tau wink

Animalutzele mele........Cipy(perus).......Popica(perusoaica).......Norisor(perusoaica).......Angel(nimfa)

Deconectat

#4 2011-05-05 06:48:29

lilika
Membru
Din: constanta
Data înregistrării: 2011-05-04

am aceiasi problema cu perusul meu RAIE VAROASA si eu il tratez altfel reteta data de un crescator ,vitamina A lichida in fiecare zona unde are cruste iar seara cu asocilin ,cusca trebuie dezifectata zilnic iar daca avet bete sau cuib din lemn trebuiesc indepartate pentru ca acarianu se ascunde si in lemn .Perusul trebuie manevrat cu grija find foarte sensibil crustele cad in 3 zile maxim dar tratamantul trebuie aplicat 3 saptamani cel putin .Nu inbolnaveste oameni dar se ia si la celelalte pasari.Sper ca v-am fost de folos.

Deconectat

#5 2011-05-05 13:21:27

adita
Administrator

lilika fiecare veterinar/crescator da alt tratament cred . important e sa se faca bine

Deconectat

#6 2011-12-08 01:24:27

basTeR
Membru
Data înregistrării: 2011-12-07

are ceva daca il dau cu CLOTRIMAZOL ?:( si un perus de al meu are asa sad

Deconectat

#7 2011-12-08 13:02:48

adita
Administrator

ti l-a recomandat un veterinar ceva ? vad ca e pt oameni nu zice nimic pt animale/pasari ...
http://www.zooland.ro/Raia_varoasa_la_p … -3783.html aici e despre raia varoasa , dupa ce termini tratamentul si i-a mai trecut raia poti sa ii dai cu crema de galbene k sa grabeasca vindecarea ranilor

Deconectat

#8 2011-12-09 13:18:30

avolina
Membru
Data înregistrării: 2008-11-17
Website

Ai grija cu tratamentul, ce e bun pt oameni, nu e neaparat bun pt perusi!!!! Intreaba un medic. Suna la nr acesta 0745 139 306, e un dr din Sibiu, care se pricepe la perusi.

Deconectat

#9 2015-01-21 12:49:38

Iulian Sfintes
Membru
Data înregistrării: 2015-01-21

Buna ziua! As plusa aici daca imi permiteti, cu un tratament pentru raie care a avut un foarte bun efect la una din perechile mele de perusi:
NECESAR:
* solutie de Invermectina (se gaseste in comert- farmacii veterinare sau cabinete – in general sub denumirea de ENDECTOCID, o sticluta costa cca. 14 lei);
* vitamina A uleioasa;
* ceai de musetel;
MOD DE TRATAMENT (LOCAL):
ZILNIC:
– se prepara putin ceai de musetel si se lasa la racit ca sa devina doar caldut,
– se prinde perusul cu delicatete ca sa nu se sperie,
– se curata (se inmoaie) usor cu un tampon de fasa sterila imbibat cu ceai de musetel, crustele aparute pe piciorusele perusului si marginile ciocului,
– se curata (se inmoaie) usor cu un tampon de fasa sterila imbibat cu vitamina A uleioasa, crustele aparute pe piciorusele perusului si marginile ciocului,
O DATA LA TREI ZILE:
– se freaca piciorusele si marginile ciocului perusului (zonele afectate ale acestuia) cu un tampon de fasa sterila imbibat cu ENDECTOCID. (se poate freca si cu mana libera punand intre degete o picatura de ENDECTOCID, dar cu atentie, intrucat piciorusele perusilor sunt fragile)
O DATA PE SAPTAMANA:
– se aplica la ceafa perusului, pe piele, o picatura de ENDECTOCID. Eventual se poate freca putin ca sa intre mai bine in piele.
Tratamentul dureaza de regula 20 zile iar schema se poate repeta daca crustele de raie revin. In cazul meu nu a fost nevoie de repetarea tratamentului dar ca la orice tratament pot aparea surprize.
Personal nu recomand indepartarea crustelor de raie cu forta, intrucat de regula acestea sunt foarte bine prinse de piele si pot provoca sangerarea.
In subsidiar si bineinteles la recomandarea veterinarului se mai poate administra perusului si medicatie in apa de baut.
Va urez o zi buna si multa sanatate companionilor dvs. inaripati!

Deconectat

#10 2015-01-21 20:51:35

adita
Administrator

Iulian multumim pt tratament smile

Deconectat

Subsol forum