Nu ești autentificat.

#111 2015-06-15 02:06:19

yry_diri
Membru
Data înregistrării: 2015-06-15

Re: ce sex au perusii mei ?

Buna este pentru prima data cand intru pe acest site .... nu stiu daca scriu unde trebuie dar a-si avea nevoie de putin ajutor.... am 2 perusi....ea a depus 5 oua .... in seara asta a iesit primul pui ..... nu stiu ce sa fac .....
1. Ce trebuie sa le dau sa manance la papagali? pt ca el o hraneste ......
2. Trebuie sa le dau ceva anume? este pentru prima data cand depune oua .......

Si mai am o problema ca sa zic asa ..... pe ea o am de aproape 2 ani .... si de cand am primit-o ea nu zbura si nici nu zboara .... am incercat sa o tin pe deget si sa incerce sa zboare si nu stie ..... tot tmpul cand ateriza jos se ducea un pic in cioc...... ce trebuie sa fac? cum o pot invata sa zboare?

Ultima modificare de yry_diri (2015-06-15 02:08:45)

Deconectat

#112 2015-06-16 08:39:55

Bogdan19
Membru
Data înregistrării: 2015-01-11

Re: ce sex au perusii mei ?

Nu stiu daca este topic-ul potrivit, dar in fine.
In legatura cu hrana care o necesita eu te sfatuiesc sa le dai o data la doua zile ou fiert maruntit si eventual cu morcov, deoarece oul este o hrana moale si astfel ii ajuti mult in cresterea puilor insa nu trebuie administrat exagerat.Sa incerci sa le dai zilnic si cate un pic de verdeata(spanac,frunze de papadie,patrunjel,salata,trifoi) dar sa  fie bine spalate, sa le lasi putin sa se usuce inainte sa le pui si sa nu exagerezi cu cantitatea. Desigur trebuie sa te asiguri ca au amestecul de mei, apa proaspata si os de sepie din belsug.
Cat despre femela nu stiu ce sa spun. Normal perusii invata singuri sa zboare. Eventual sa incerci sa-i analizezi penajul aripilor, din cate stiu eu exista o boala genetica care afecteaza anumite parti din penajul perusului si din cauza asta nu poate zbura.

Ultima modificare de Bogdan19 (2015-06-16 08:46:18)

Deconectat

Subsol forum