Nu ești autentificat.

#1 2018-12-28 15:55:58

RIKY
Membru
Data înregistrării: 2018-12-28

Buna ziua!

Ma adresez cu mare incredere dumneavoastra! Am doi perusi frumosi si iubareti... insa de  cateva zile perusul ramane fara pene la gat si deasupra caputului.... dim prea multa grija si dragoste se pigulesc f mult si am observat ca  domnisoara  smulge tuleii cu fulgi cu tot si el sta tine caputul la pigulit... chiar el cere sa fie pigulit!   De2-a ori am vazut si sange... la gat... crd ca a smuls si pielea, Nu a fost  problema.. s-a vindecat rapid... insa ma  ingrijoreaza ca ramane fara pene minunatul meu Riky! Suntem in germania si aici veterinarii nu se ocupa  cu perusi din pacate!!! Nu stiu ce sa fac.. cu ce sal ung???  ca de separat nu le pot separa.... nu stau nici o clipa singuri.... tipa intruna si se zbat sa iasa din colivie... sa fie impreuna.Toata ziua se pupacesc el e cel care o hraneste pe CICI din cioc.... sunt tare frumosi si le iubim enorm.... va rugam ajutati-ne cu un sfat cat mai curand posibil. Nu stiu cum sa poztez poze aici... ca sa vedeti ce scumpi sunt si cum sta Rikiy la jumulit! Ma doare sufletul si nu am cum sal ajut. Am citit aici ca sal ung cu crema de galbenele... dar nu face probleme la Cici... crema... ca sigur o sa piguleasca si uns cu crema?! Va multumesc  tare mult anticipat... cu mare respect Agnes.

28.12.2018

Deconectat

#2 2019-01-07 14:07:33

Olivia05
Membru
Data înregistrării: 2015-09-01

Re: Buna ziua!

Nu prea-mi suna a iubire ..asa faceau si nimfele mele ,masculul smulgea femela pana i-am separat ,altfel nu se putea ,dupa un timp i-am bagat iar impreuna si totul a revenit la normal fara piguleala in exces ..ai grija sa nu fie din pura rautate ,sunt unele femele mai rautacioase cum de altfel si unii masculi sunt ..

Deconectat

#3 2019-01-07 14:55:24

RIKY
Membru
Data înregistrării: 2018-12-28

Buna ziua stimata d-na! Multumesc mult  pt raspuns... am sai separ  chiar daca se zbat si tipa intruna... musai sa fac ceva..imediat nu mai are pene pe gat si acum si caputul sufera... insa ma repet el cere pigulit si tine capul, le intoarce pa toate partile ca sa ajunga fata peste tot... si tuleiul smuls din ciocul ei... este imediat luat de barbatus si ciugulit.... eu am mai avut perusi se ciuguleu mereu dar nu smulgea penele!
O saptamana frumoasa va doresc cu respect Agnes.

Deconectat

#4 2019-01-08 07:23:20

Marcel
Owner
Din: Cluj-Napoca
Data înregistrării: 2005-01-28
Website

Am pus aici pozele primite de la Riky.

Smulsul penelor ar putea fi o deficienta de vitamine (mai ales vitamina B) sau un obicei invatat. Dupa ce smulge o pana, o mesteca cu ciocul sau o inghite?

Incearca sa le adaugi verdeturi in dieta, ou fiert tare (dar cam o data pe saptamana). Poate ar ajuta si ceva jucarii cu șireturi sau materiale ce se pot mesteca (dar sa nu se desprinda si sa le inghita).

DSCN9881_zpsunprglq5.jpg
DSCN9894_zpselxencqt.jpg
DSCN9880_zps8qcqqozm.jpg
DSCN9876_zpsb7ontkxu.jpg
DSCN9870_zpsjm8e2ipv.jpg
DSCN9877_zpsjncsgwco.jpg

Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Deconectat

Subsol forum