Nu ești autentificat.

#1 2016-05-03 22:42:00

Workman
Membru
Data înregistrării: 2012-10-13

Nimfa mea Dodo :-(

Nimfa mea iubita a murit ieri.  :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Ea mititica, avea niste probleme de sanatate de vreun an (ii paralizasera ambele picioruse de la un virus luat aiurea din aer si statea pe un prosop moale doar direct pe burtica, pentru ca piciorusele paralizate se si contorsionasera cumva si stateau sub aripi, paralele cu corpul).  Dar in rest ii mergea bine - era voiaie, vesela, topita sa stea mereu la om in brate si sa fie scarpinata in ciuf, manca bine, bea bine, ii cresteau pene noi, dormea foarte mult...doar ca nu prea se mai misca si nu mai zbura.

In fine...aseara a murit brusc si fara preaviz. Pe la pranz am vazut ca era cam molateca, dar m-am gandit ca ii e somn iar mai apoi cand am luat-o de pe prosop ca sa ii pun tavita cu apa sub cioculet ca sa bea, a mai trait cam 30 de secunde si mi-a murit in palma.  Zici ca a a steptat sa ma mai vada o data si apoi a murit.  :-( :-( :-( :-( :-(

As vrea sa imi iau alta nimfa, un pui mai exact (cam cum era Dodo atunci cand l-am primit), dar am niste mici dubii.

Daca imi iau alta nimfa, sigur nu am sa o tin in colivie, ci pe colivie. Asa a stat si Dodo, niciodata nu a stat in colivie si pana sa aibe necazul cu piciorusele, era libera si zbura peste tot prin casa pe unde vroia ea.

Intre timp am renovat toata casa si mi-e ca daca iau un pui de nimfa, o sa roada mobilierul nou luat din bucatarie.  Stiu si unde probabil ca o sa-i placa sa stea: fie pe usa bucatariei, fie pe burlanul hotei.  Deci ori roade usa, ori inteapa burlanul cu gherutele cand o sa se aseze pe el.  Dodo la inceput a mai ros si ea din usa, dar nu exagerat (insa atunci era vechiul mobilier si nu ma deranja ca mai rodea din el).

Apoi, nu as vrea sa iau un pui din petshop (ca nu prea au aia pui si nu stii ce pasare bolnava iei de acolo)...as vrea sa iau de la un crescator serios, care sa imi dea un pui sanatos si sociabil (si poate pe care eventual sa mi-l schimbe daca vad ca nu se adapteaza).

Deci am trei intrebari finale:

1. de unde iau un pui sanatos si sociabil (in Bucuresti)?  Nu vreau unul abia iesit din ou, ci unul care deja sa poata/sa stie sa manance singur cat sunt eu plecat la munca...probabil ca asa, la vreo 6 luni ar fi ok? Poate sa fie si mai mic de 6 luni, dar sa manance singur, sa nu stea flamand pana ajung eu acasa de la munca.

2. care e riscul sa imi roada usa noua de la bucatarie?

3. care sunt mai sociabili (masculii sau femelele)?

Dodo cred ca era mascul, dar sociabilitatea lui maxima venea si din faptul ca bolnavior fiind nu mai putea manca sau bea decat ajutat si el stia ca eu am grija ca sa ii fie bine si sa aibe tot ce ii trebuie.  Si inainte de a se imbolnavi era sociabil (venea pe capul omului, stia sa pupe)...asa l-am nimerit de la inceput.

Mi-ar parea foarte rau sa nimeresc o nimfa care sa nu se imprieteneasca cu omul si sa fie mereu speriata si salbatica (am avut una cand eram copil si pana a murit tot nesociabila a fost).

Ultima modificare de Workman (2016-05-03 23:46:29)

"Elocinta: arta de a convinge verbal prostii, ca albul este culoarea care pare sa fie. Include si darul de a face orice culoare sa para alba". (Ambrose Bierce)

Deconectat

#2 2016-05-03 22:54:56

Workman
Membru

Re: Nimfa mea Dodo :-(

El a fost Dodo, puiutzul meu mic si rasfatatul casei (inainte sa-i paralizeze piciorusele):

Aici era mai mic, curios si abia sosit:
14wwxmw.jpg

Aici eram mai grasut si mandru:
110ah6e.jpg

Aici eram in toata splendoarea:
20z18o7.jpg

Pana la urma, era mascul?

Ultima modificare de Workman (2016-05-03 23:47:00)

"Elocinta: arta de a convinge verbal prostii, ca albul este culoarea care pare sa fie. Include si darul de a face orice culoare sa para alba". (Ambrose Bierce)

Deconectat

#3 2016-05-06 11:47:46

adita
Administrator
Din: bucuresti
Data înregistrării: 2007-03-30

Imi pare rau pt pierdere sad
Tu ai facut o greseala cu locul unde ai tinut nimfa si mai exact bucataria. Daca citesti, peste tot se spune ca nu se tin in bucatarie pt ca acolo sunt aburi, sunt tot felul de mirosuri, e curent iar teflonul e cel mai mare inamic al lor.
Daca vrei sa iti mai iei alta nimfa iti sugerez sa o tii intr-o camera cu temp aprox constanta, fara sa stea in curent. Daca o iei de pui o poti invata sa nu roada mobila, ii poti face un loc de joaca unde sa stea sa se joace si sa roada.
Ca varsta poti lua incepand cu 2 luni. Din Bucuresti nu stiu crescatori de nimfe dar daca vrei iti recomand din alte orase, care pot trimite in tara.

" speranta moare ultima "

Deconectat

#4 2016-05-06 19:55:12

Workman
Membru

Nu am unde sa tin pasarea decat in bucatarie.
Vase de teflon nu prea am.

As vrea sa iau un pui mascul de nimfa whiteface.

Deconectat

#5 2016-05-06 20:32:51

adita
Administrator
Din: bucuresti
Data înregistrării: 2007-03-30

Nu o poti tine intr-o camera? Sincer pt mine o pasare tinuta in bucatarie, e o pasare condamnata la moarte pt ca in bucatarie se afla tot ceea ce nu au voie si le dauneaza.

" speranta moare ultima "

Deconectat

Subsol forum