Nu ești autentificat.

#1 2015-11-10 10:05:51

Marcel
Owner
Din: Cluj-Napoca
Data înregistrării: 2005-01-28
Mesaje: 2.126
Website

#Colectiv. Linux (probabil că) sucks, dar normele de PSI rulzzz!

Vineri, 30 octombrie 2015... #colectiv . Evenimentul tragic şi traumatizant de care toată feisbucimea şi toată lumea a auzit. Incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti care a adus sfârşitul violent pentru zeci de tineri. Alţi zeci de supravieţuitori se chinuie în spitale, mulţi cu şanse minime de supravieţuire sau vor avea de suferit toată viaţa.

Prin violenţa şi natura sa, acest eveniment a generat valuri naţionale de empatie, revoltă, tristeţe, conspiraţii, goană după publicitate, mega-ipocrizie. Este un simbol al #societăţii româneşti, al #superficialităţii româneşti, a #indolenţei româneşti, a #imaturităţii româneşti, a #naivităţii româneşti, a #ipocriziei româneşti, a #etc... româneşti.

Zilele acestea mi-am amintit de un filmuleţ, de o prezentare pe care am vazut-o acum câţiva ani, cu un subiect cu totul şi cu totul diferit... Dar în acest filmuleţ se întâmplă ceva... aparent "comic" şi "ridicol", după reacţia prezentatorului şi al celor care participă acolo.

Vă invit să derulaţi până la minutul 3:00 şi de acolo să vedeţi cam un minut şi 30 de secunde...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Sh-cnaJoGCw[/youtube]

Deci, prezentarea este într-o manieră cu bună dispoziţie, mişto-uri şi glume despre cum Linux "sucks". Imediat după minutul 3:00 intră un nene acolo şi îşi cere frumos scuze spunând că în sală sunt cu 15 persoane mai multe decât este prevăzut să stea în sală. Şi trebuie să plece, evident 15 persoane din sală, pentru ca altfel "firemarshall"-ul le va încheia întâlnirea. Câteva râsete, câteva glume, totul într-o foarte mare bună dispoziţie... pleacă 12 persoane din sală. Mai trebuie să plece 3 persoane, prezentatorul zice că dacă se grăbesc, o să aleagă 3 persoane în funcţie de cum arată (o glumă, evident). Pleacă încă trei persoane din sală, numărul celor rămaşi e pe "placul" firemarshalului, aplauze şi continuă prezentarea.

Se poate vedea în film că sala pare destul de mare, are două ieşiri, fiecare având un EXIT fain şi verde deasupra şi destul de late ca să iasă 2-3 persoane simultan pe fiecare. Putem deduce că sunt şi extinctoare, alarme, sisteme automate cu apă, şi sisteme de aerisire şi evacuare. Să zicem că maximul permis în sală este de 50 de persoane. S-a întamplat ca aici să fie 65, deci 15 persoane au trebuit să plece. Pompierul de acolo ştie că trebuie să ţină numărul de persoane din clădire sub control, pentru că in caz de #vai-vai , incendiul se răspândeşte cu repeziciune, apare rapid monoxidul de carbon şi alte gaze, vârfuri mari de temperatura, panică, învălmăşeală, risc mare de persoane ce nu apucă să iasă la timp. Şi apoi se poate ajunge la candele şi flori în faţa clădirii, zile de doliu, politichie multă la TV, titluri fantastice în ziare. Şi multă durere. Pompierul are un checklist de vreo câteva lucruri de respectat prin care se pot evita multe. Şi când soarta face să se întâmple ceva, pentru că se mai întampla... asta e... să poată gestiona situaţia.

Prezentarea a fost în 2012... 3 ani mai târziu, în #România, un club din Bucureşti... nu s-au respectat nici cele mai elementare norme; totul a fost #fixpedos. O sală, din câte am înţeles, 430 metri pătraţi, o uşă pe care poate intra/ieşi doar o singură persoană simultan. Fără ferestre, fără sisteme de ventilaţie, cu pereţii izolaţi cu materiale ieftine şi inflamabile, efecte pirotehnice în spaţiu închis, vreo 500 de suflete în club. Şi s-a întâmplat #Colectiv. Sute de vieţi în agonie şi traumatizate.

S-au scris multe, de persoane cu un dar de exprimare mai mult sau mai puţin elevat. Dar doare... dor arsurile adânci, dor intoxicaţiile, dor pierderile şi suferinţa celor dragi, doare şi sufletul. Doare pentru că suntem o societate reactivă, pentru setea noastră de ipocrizie, de critică fără rost, de denaturare şi conspiraţii, ne doare undeva de reguli şi de respect pentru natură. Şi pentru că #CorupţiaUcide .

Aici la Cluj e plin de clădiri pe care stă tencuiala să cadă pe stradă, putând să omoare sau să incapaciteze oameni. Gropile de intervenţie sunt marcate în mod defectuos. Structurile de sănătate şi prevenţie sunt subfinanţate. Spitalele sunt puţine şi supraaglomerate. Un incendiu cu atâtea victime ca cel din Bucureşti la Cluj sau în oricare parte din ţară ar fi... #locpentruimaginaţie... Multe cluburi sunt la subsol aici, au 1 sau maxim 2 căi de ieşire, de obicei pe nişte scări. Disciplina în trafic este #care-este. Ce să mai zic, suntem #fixpedos .

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8nldIiKC4Po[/youtube]

Doare pentru că nu dăm o şansă raţiunii, nu învăţăm nimic, nici măcar nişte #norme #elementare de #convieţuire.


Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Deconectat

#2 2015-11-24 09:43:03

eueucalipt
Membru
Data înregistrării: 2015-11-24
Mesaje: 1

Re: #Colectiv. Linux (probabil că) sucks, dar normele de PSI rulzzz!

romania ... cand ne vom schimba si noi?

Deconectat

Subsol forum