Nu ești autentificat.

#1 2014-08-06 09:53:28

Marcel
Owner
Din: Cluj-Napoca
Data înregistrării: 2005-01-28
Mesaje: 2.126
Website

Scalarii cu icre si puiet, runda a treia

Yep... ieri, mai spre sfarsitul programului de lucru, vorbeam cu un coleg ca mai am numarat 6 pui din runda a doua. Numarul a scazut mult pentru ca au tot trecut in partea cealalta a acvariului, o fi mancat si parintii lor, examplare slabite si, poate, si absorbiti de filtru. Am stins calculatorul si am mai dat o privire la pestani si... scalarii, in plin process de depunere. Si eu care asteptam sa se termine runda a doua, sa pot curata partea aceea de acvariu si sa mai faca si ei o pauza, sa aiba tot acvariul la dispozitie.

Am o a doua sticla despartitoare, asta e vopsita si ar trebui sa nu se vada unii pe ceilalti. Ma gandesc sa fac etansarea la margini cu bucati de burete, astfel incat sa treaca apa dintr-o parte in alta, dar pestii sa ramana fiecare in jumatatile lor. Apoi, in fiecare saptamana sa mai cumpar cate un melc pana am 3-4 melci mar (din aia mari si galbeni) ca sa mai manance din algele ce au umplut jumatatea cu puiet.

Am si filmat. Si acum am observat cine e mama si cine e tata... cea neagra, respectiv cel galben. Aveam de mai demult banuiala asta, pentru ca cel galben e mai zelos in apararea puilor, la fel cum sunt si masculii de perusi si cei de nimfa. In filmulete se aude un zumzet puternic, nu stiu de ce, pentru ca in realitate nu e asa. De asemenea, pentru cateva fractiuni de secunda, se poate vedea conul cu care depune icrele peshtanca neagra, "chestia" care confirma ca e femela.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o8igrIp11AA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kb8zjV3Ohno[/youtube]


Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Deconectat

#2 2014-08-07 09:57:44

RaRamonik
Membru
Din: Brasov
Data înregistrării: 2014-07-28
Mesaje: 132

Re: Scalarii cu icre si puiet, runda a treia

smile frumos amenajat acvariul..pai la mai multi nu?:))

Deconectat

Subsol forum