Nu ești autentificat.
- Subiecte: Active | Fără răspuns
#1 2014-06-22 19:08:05
Scalarii au depus icre pe filtru
Am o... problemă. Astăzi, după amiază, am văzut ca scalarii au depus icre pe filtru. Fiind duminică, e zi de schimbat apa şi de schimbat filtrul. Dar nu am mai facut-o din cauza icrelor.
Nu ştiu ce să fac, tot trebuie să schimb apa şi să limpezesc buretele din filtru. Mă gândesc să scot buretele din filtru fără să-l scot din apă, şi cumva să nu se strice icrele. Nu prea am sperante, dar oricum, surprinderea e destul de mare mai ales că mi se pare că ar fi specia cea mai "fiţoasă" în ceea ce priveste întreţinerea şi înmulţirea din cele ce le am în acvariu, dar singurii care au "concretizat" până acum. Poate la sanitari ar fi şi mai şi, dar niciunul nu are pereche.
Nu ştiu cine e femela şi cine e masculul, sigur una e femelă.
La sfârşitul filmuleţului se vede cum scalarii vor să alunge sanitarul alb ce a ajuns în zonă. Sunt foarte protectivi, nu lasă pe nimeni în zona icrelor.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pmy5Ak1EjbM[/youtube]
Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.
Deconectat
#2 2014-06-25 11:26:18
Re: Scalarii au depus icre pe filtru
Icrele au intrat în "wiggling stage", adică tremură ca nişte... nu ştiu exact ce. Asta înseamnă că există ceva în ei şi că scalarii sunt pereche, femelă şi mascul. Au mutat icrele de pe filtru pe o frunză, de abia le mai văd acum pentru că sunt în colţul opus şi sunt acoperite de alte două frunze.
Cam aşa arată icrele ce tremură, astea nu sunt alor mei, ca să filmez trebuie să ridic capacul şi nu i-aş stresa acum.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0mSo1qLzb5U[/youtube]
Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.
Deconectat
#3 2014-06-25 19:10:04
- adita
- Administrator
- Din: bucuresti
- Data înregistrării: 2007-03-30
pai daca tremura nu se pregatesc sa iasa puii ?
eu am avut pesti doar cand eram mica si nu au supravietuit saracii
" speranta moare ultima "
Deconectat
#4 2014-06-25 21:37:04
- fox87
- Membru
- Data înregistrării: 2013-01-04
probabil mai devreme sau mai curand vor deveni cina pentru ceilalti...
fie icre fie nou nascutii... vad ca e destul de bine plantat acvariul tau, lasa-l asa si s-ar putea sa iti scape, indicat e sa iei frunza sa o pui intr-un acvariu maternitate, dar iti trebuie si la ala filtrare... si apa mutata din asta... asa poti obtine multi puiuti... in acvarii comune nu am reusit niciodata sa obtin pui din icre, e drept ca le aveam mai aerisite
Deconectat
#5 2014-06-30 23:28:00
Au iesit puii (sau alevinii, cum le-or zice), i-am pus intr-o maternitate, o cutie facuta dintr-un cadru de plastic, dar... nu par prea bine. O parte din ei nu au rezistat, altii arata cam slabiti si mai sunt cativa care chiar inoata liber. Nu stiu ce sa zic, o fi fost prea socant mutatul? Doar ca i-am luat intr-un pahar si i-am varsat in maternitate, ce e tot in acvariu, deci aceeasi apa.
O sa caut sa vad cum pot fixa un geam sau o plasa in acvariu ce sa actioneze ca si perete despartitor. Astfel, o parte din acvariu pentru pereche si icre/alevini si o parte pentru restul comunitatii. Asta pentru data viitoare, daca va mai fi.
Maternitatea: http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwate … /jbl-n-box
Deconectat
#6 2014-07-01 20:04:13
Astazi parca si-au mai revenit si i-am filmat...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e5gGkQxPO-0[/youtube]
Deconectat
#7 2014-07-01 22:04:13
- adita
- Administrator
- Din: bucuresti
- Data înregistrării: 2007-03-30
complicata treaba si cu pestii . parca mai usor e cand fac inaripatii pui
" speranta moare ultima "
Deconectat