Nu ești autentificat.

#11 2007-03-24 20:50:41

jmxx
Membru
Data înregistrării: 2007-03-23
Mesaje: 5

Re: Despre Nimfe

Multumesc Marcel pt aprecieri, am sa mai traduc din ele daca mai e nevoie, nu stiu cati colegi dupa acest forum inteleg limba engleza (nu vreau sa ofensez pe nimeni cu aceasta declaratie) asa ca m-am gandit ca putina romana nu ar strica. Am observat ca pot sterge posturile, le sterg de aici si evetual pot imparti si deschide un topic nou pentru fiecare categorie (comportament, boli, retete mancare). Astept aprobarea ta pentru a face asta si daca crezi ca ar fi mai bine in alt mod zi-mi cum.

Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)

Deconectat

#12 2007-03-25 19:22:42

Marcel
Owner
Din: Cluj-Napoca
Data înregistrării: 2005-01-28
Mesaje: 2.126
Website

Re: Despre Nimfe

Lasa asa, nu desparti nimica... continua mai departe, in acest topic smile.

Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)


Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Deconectat

#13 2007-04-01 12:38:14

cinthya
Membru
Din: neverland
Data înregistrării: 2007-01-31
Mesaje: 1.093
Website

Re: Despre Nimfe

Giardia e un protozor care poate infecta o varietate de animale in afara de pasari, incluzand omul, caini, pisici, iepuri, caprioare, si rozatoare salbatice. Protozoarele sunt organisme microscopice pluricelulare. Aceste organisme pot cauza boli gastro-intestinale grave la om si la alte mamifere. La pasari, simptomele clinice sunt variate si le vom discuta mai incolo. Transmiterea organismului se face prin ingerarea de materii fecale infectate, mancare/ bautura contaminate, apa contaminata. Cercetarile au fost neconcludente daca giardia poate fi transmis de la pasari la om .

Giardia cauzeaza probleme in special la perusi, nimfe, Agapornis.In California, s-a raportat ca, pana la 50% dintre nimfe si perusi sunt infectati cu acest organism. Procentele pot fi diferite in alte parti ale tarii. Nu toate pasarile infestate prezinta simptome clinice, asa ca multi potentiali infectanti raman neverificati.

Semnele clinice la nimfe includ pierderea de greutate, gainati moi de culoare galben lamaie, piele uscata, care se cojeste. Aceste boli la nimfe se manifesta, de obicei, prin  smulsul penelor, de unde si numele de "sindromul penelor la nimfe" formular de Dr. Alan Fudge de la la Laboratorul Aviar California. Nimfele care prezinta pene smulse de pe picioare, din zona invecinata, sau de pe spate, pe centru( intre aripi) ar trebui aduse ola veterinar ptr control.

Orice tip de pierdere de greutate care nu raspunde la tratamentul traditional cu antibiotic / terapie antifungi ar trebui controlata ptr a verifica existenta organismului. S-a aratat de catre Dr. Greg Harrison si altii faptul k, cateva din semnele clinice pot fi cauzaate de vitamina E/ deficienta de seleniu, astfel incat o malabsortie a acestor vitamine e posibila cand pasarea prezinta infectii giardice.

Diagnosticul acestei boli poate fi greu, depinzand de expertiza( controlul) veterinarului. Material fecal proaspat este necesar ptr a vizualiza organismul viu la microscop. Pete speciale pot fi folosite ptr a identifica chistul organismului la evaluarea microscopica.

Tratamentul acestei boli nu implica doar omorarea organismului, si ci grija suplimentara. Asa cum am mentionat mai devreme, malabsortia este posibila in unele cazuri, asa ca vitaminizarea suplimentara va ajuta in recuperarea pasarilor slabite sau a pasarilor cu pierderi de greutate. Terapia cu antihistamine este propusa ptr acele pasari care si-au smuls cu frenezie (nebunie, disperare) penele de pe picioare, spate etc. Cateva medicamente sunt disponibile  ptr terapia anti-giardia. Terapia pe termen lung e recomandata, din moment ce esecuri ale tratamentelor si reinfestari sunt foarte dese. Noi medicamente vor fi testate si puse la dispozitie in viitorul apropiat. Vechiul standby, Emtryl ( n-am auzit de el) a fost scos de pe piata si tabletele Flagyl ptr apa de baut s-au dovedit a fi ineficiente. Cativa veterinari care au studiat problema  au observat o tendinta genetica catre o slabiciune in apararea organismului dupa un tratament de durata.

In concluzie, orice pasare cu o pierdere de greutate din motive necunoscute, cu diaree sau care isi smulge penele fara motiv trebuie dusa la veterinar. Din moment ce aceasta boala poate fi contagioasa la om, ar trebui sa avem grija atunci cand atingem materialele fecale ale pasarii noastre. Consultati-va medicul personal in cazul unei tulburari severe de natura gastro-intestinala

Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)


2zzq1jc.jpg

Deconectat

#14 2007-04-01 13:03:49

cinthya
Membru
Din: neverland
Data înregistrării: 2007-01-31
Mesaje: 1.093
Website

Re: Despre Nimfe

Tesutul roz deschis care se afla intre ploapa si ochiul insusi se numeste conjunctiva. In mod normal, acest tesut nu este vizibil decat daca ploapa este data la o parte, in sus ptr genele de sus si in jos ptr genele de jos. Daca conjunctiva este umflata si vizibila daca te uiti la pasare cand sta in cusca sau cand zboara, atunci vorbim de conjunctivita. Cauza conjunctivitei la pasari a creat numeroase dezbateri de-a lungul ultimilor ani.

Cauza exacta a acestei boli nu s-a determinat, in orice caz. Organisme suspectate a fi cauza acestei boli includ : bacteria Gram-Negative, Microplasma, Chlamydia si virusuri. Incercarile de izolare a microplasmei n-au dus la nici un rezultat. Organismele Chlamidiale, agentul bolii Psittacosis, au fost implicate secundar. Multi veterinari au reusit sa vindece aceasta boala folosind medicamentele care trateaza Psittacosis. Diagnosticul definitiv prin cultura sau necropsie a fost totusi intamplator.

Dr Louise Bauck a vorbit despre acest lucru la Conventia Anuala A Veterinarilor Aviari din 1989. Incercarile ei de diagnostice au fost similare cu studiul controlat pe aproximativ 1.000 nimfe. Rezolutia conjunctivitei se produce mai repede cand pasarile sunt tratate cu unguente oftalmologice pe baza de tetraciclina decat cand sunt tratate cu alte unguente oftalmologice. Prevenirea unei stari purtatoare sau a bolii Psittacosis deja dezvoltate poate fi obtinuta tratand pasarile afectate, si pe cele aflate in contact cu acestea, pentru ( de) Psittacosis

Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)


2zzq1jc.jpg

Deconectat

#15 2007-04-01 15:51:48

cinthya
Membru
Din: neverland
Data înregistrării: 2007-01-31
Mesaje: 1.093
Website

Re: Despre Nimfe

A Doua Nimfa

Primul lucru de luat in considerare cand te gandesti la aceasta posibilitate e intrebarea: De ce vreau inca o pasare?. Ne putem gandi la o multime de motive:poti sa te bucuri de pasarea pe care o ai atat de mult incat sa vrei sa-ti dublezi distractia, poate ai vazut cel mai incantator puisor pe care ti-l poti imagina cand ai iesit la cumparaturi, poate te-ai hotarat sa le imperechezi, pasarea ta s-a atasat de alt membru al familiei si te simti lasat pe dinafara, pasarea ta poate avea probleme ca: singuratate, plictiseala, sau tipatul care se poate potoli daca are un tovaras. Oricare din aceste motive poate fi unul bun sau unul prost, depinde de cat de realiste sunt asteptarile tale despre cum va fi sa ai o a doua pasare.

Consideratii practice:

Nu te poti baza intotdeauna pe faptul ca a doua pasare va fi la fel de atasata de tine ca si prima. In primul rand, exista deja o alta pasare acolo si pasarea cea noua se va interesa de aceasta si vor incepe sa se imprieteneasca chiar inainte ca perioada de "carantina" sa se fi terminat. Avertismentele unora ca pasarea ta imblanzita va incepe sa se salbaticeasca si sa devina absorbita de noua pasare , si ca va incepe sa urasca oamenii, nu sunt adevarate. Este adevarat ca probabil nu vei ramane pe primul loc in inima nici uneia dintre pasari. In al doilea rand, nu vei fi capabil sa daruiesti fiecarei pasare in parte atentia de care beneficia prima. Daca problema este: prea multi oameni, o singura pasare, asta nici macar nu este o problema, desi nu avem nici o garantie ca o anumita pasare va prefera o anumita persoana. Daca problema este o pasare singura fara prietenii ei umani ptr o perioaada lunga de timp datorita serviciului care cere ore suplimentare etc., aceasta cantareste mai mult prin avantaje fata de pasarea care va avea companie intreaga zi.

A iubi 2 pasari e putin diferit fata de  a iubi una singura. Nimfele nu sunt in mod deosebit teritoriale. deci rareori se cearta ptr mancare, apa, bete etc. Cand si cand poate aparea o exceptie dar in general poti foarte usor gazdui 2 nimfe, indiferent de sex sau varsta ( 3 nimfe in acceasi colivie e cu totul si cu totul o alta poveste). Vei avea nevoie totusi de o cusca suficient de mare ptr 2 pasari. Suprapopularea  este una din principalele cauze de cearta si smuls pene intre nimfe. 18X24 mai mult sau mai putin este o marime generoasa...poti merge si pe ideea de un pic mai mica, dar asigura-te ca, eliminand vasele si jucarelele, ramane suficient spatiu ptr 2 pasari sa-si intinda aripile si sa se miste putin in acelasi timp. Unii oameni prefera sa-si tina pasarile in custi  separate,una langa alta, ptr a preveni inmultirea si apropierea lor afectiva.In acest caz poti salva spatiu si efort prin achizitionarea unei custi duble de imperechere( sunt unele suficient de mari incat sa se descurce cu 2 perechi de nimfe) si folosirea despartitorului. Acest aranjament ofera o colivie de stat, una in care ii poti muta cand faci curatenie, si poate fi mai stabila pe o masa mica sau un raft de carti.

O mare intrebare, de obicei prima care iti vine in minte este: Sa iau de acelasi sex sau de sexe diferite? Raspunsul depinde f mult de circumstante si de motivele ptr care iti doresti o a doua pasare. Daca vrei sa le inmultesti, n-ai la ce te gandi. Daca totusi nu vrei sa le inmultesti ar trebui sa te gandesti foarte bine. Poti sa ai o femela dulce si cuminte si sa vrei sa iei un mascul vesel, plin de viata care sa invete sa vorbeasca. Poti sa ai un mascul talentat, dar reticent si sa vrei o femela cuminte. In oricare din aceste cazuri dorinta ptr un anumit sex poate depasi efortul pe care va trebui sa-l faci k sa eviti imperecherea nedorita.  Inainte sa te decizi ptr o pasare de sex opus citeste capitolul " Sa ii imperechez?"( ma rog, ceva de genul sa-i las sa se imperecheze?) - in mod deosebit daca nu te-ai gandit serios la aceasta problema.Majotitatea timpului o pereche mixta va vrea sa se imperecheze la un moment dat si u va trebui sa iei o hotarare: ii lasi sau ii impiedici. Un avantaj la cumpararea unei pasari de acelasi sex este faptul ca, in timp ce, de obicei, vor deveni prieteni buni, este putin probabil ca legatura dintre ei sa fie atat de putermina ca una femela-mascul. Nu trebuie sa-ti faci griji cu procurarea copiilor de carbon - pasarile sunt foarte individuale si vei descoperi  ca partenerii de cuib au personalitati diferite.

Cateodata, daca nu te poti hotari daca vrei o pasare de acelasi sex, daca vrei sa te asiguri ca pasarile sunt in mod ferm atasate de tine, sau ptr inca vreo duzina de motive, vei vrea un camarad de specie diferita. Sunt pasari care se inteleg bine cu nimfele si pasari care nu. Gingasii, cuminteii nostri nimfi pot fi desconcentrati si deranjati de pasari galagioase si violente precum agapornisul, si hartuiti, smulsi de pene de catre verii lor mai mici, perusii. Asta nu inseamna sa-ti iei una din pasarile astea chiar daca ai deja o nimfa, doar ca va fi posibil sa trebuiasca sa-i cresti in colivii separate si sa le faci ore de joaca diferite. De fapt, sunt foarte putine specii pe care te poti baza sa convietuiasca cu o nimfa. de obicei, cand e vorba de specii diferite vorbim si de colivii diferite. Nu se tin impreuna. Multi in care nu poti avea incredere sa-i tii cu o nimfa pot fi, totusi, prieteni la distanta. Daca cealalta specie e mai mare, mai puternica, mai agresiva, vei fi nevoit sa-i oferi nimfei mai multa separatie fizica decat o colivie dubla separabila, ca nimeni sa nu fie ciupit printre gratii. Multe specii, in mod deosebit Agapornisul si perusii, gasesc coada nimfei lunga si gratioasa si irezistibila, de aceea nu pierd ocazia sa-l traga de ea de cate ori pot (!!!!!!!). Cealalta pasare s-ar putea sa nu aiba acelasi regim alimentar ca si nimfa, asa ca asigura-te de ingrijirile adecvate pe care trebuie sa i le dai daca mergi pe calea asta. De obicei pasari de specii diferite, chiar fiind de see diferite, nu se ataseaza unul de altul asa cum se vor atasa 2 nimfe - oricum va trebui sa fi atent la faptul ca exista si exceptii. Imi amintesc ca am citit despre un crescator care avea o pereche de agapornis care se hotarase sa intre in cuib, si li s-a dat oua de nimfa sa creasca!!

Cumparand pasarea noua:

Indiferent daca prima voastra pasare a fost aleasa atent sau a fost o cumparatura impulsiva, recomand alegerea celei de-a doua cu mare atentie. Incearca sa gasesti un crescator de incredere care isi selecteaza perechile pentru calitatile bune, are un magazin curat, are actele in ordine. Inapoi in acelasi loc de unde l-ai cumparat pe primul poate sau nu fi o idee buna. Daca vrei o pasare ptr imperechere nu vrei sa te intorci la un crescator care-ti poate da un frate/sora a celui pe care-l ai deja. Uita-te la mai multe pasari in mai multe locuri si compara-le. Va fi sigur una care sa iti placa cel mai mult. Daca nu esti sigur, nu-ti fie frica sa astepti putin. Nimfele sunt disponibile si se inmultesc tot anul, asa ca vei putea sa-ti gasesti pasarea potrivita ptr tine si luna  viitoare. Pune mana pe pasare sa fi sigur ca e imblanzita si n-o cumpara dintr-un loc unde nu-ti dau voie sa pui mana pe ea. Hranit de mana nu inseamna si imblanzit de mana. Joaca-te cu pasarea ca sa fi sigur. Nu trece cu vederea pasarile imblanzite-de-mana crescute-de parinti sau posibilitatea unei pasari "reciclate" care e deja adulta. O pasare de genul ar putea avea ceva probleme de comportament, dar deseori nu au. Deseori oamenii cumpara o pasare sub impulsul momentului dara sa stie bine in ce se baga si apoi isi dau seama ca o pasare nu este potrivita ptr stilul lor de viata. Aceste pasari, crescute in case iubitoare de oameni care nu reusesc sa le tina permanent, pot fi pasari f iubitoare. Poti sa iei in considerare si o pasare neimblanzita. Acesta e un lucru care cere un anumit tip de personalitate, dar poate avea recompense uriase. Nu fa asta daca te simti cat de putin incomfortabil cu ideea sa ai o pasare semi-dresata care va cere luni sau ani de dresaj rabdator - dar acorda-i ideii suficient timp sa vezi daca te tenteaza sau nu

Cand cumperi o pasare noua TREBUIE tinuta in carantina. Pasarile isi ascund bolile asa de bine incat si un bun control la veterinar nu reprezinta o garantie ca pasarea e complet sanatoasa. Nu doar asta, ci si daca exista niste conditii latente in prezent pe care stresul mutarii intr-o casa noua le scoate la iveala. Nu conteaza cat de curat si de frumos e magazinul de unde l-ai cumparat, n-ai de unde sa sti daca cineva care l-a vizitat cu cateva zile in urma n-a contaminat toate pasarile cu cine stie ce virusuri?! De fapt, multi crescatori nu vor permite cumparatorilor sa se apropie de zona custilor  si vor tine puii in carantina separati de zona pasarilor. Nu fiti surprinsi daca nu veti putea vedea parintii puiului ales- crescatorul trebuie sa-si protejeze perechile. Carantina poate dura intr 4-12 saptamani. Eu , de obicei, acord 4 saptamani, dar pot adapta o carantina mai lunga cand am un motiv: ca de exemplu atunci cand am o pasare cumparata de la un pet-shop, si nu de la un crescator caruia ii cunosc munca, sau cand am o pasare care a fost afara. Daca vreo boala sau o stare suspecta apare reincep carantina din momentul in care pasarea s-a insanatosit. In timpul carantinei pasarea trebuie tinuta intr-o zona complet separata, preferabil si cu o aerisire separata. Da-i toata atentia si grija separat pasarii tale celei noi. Spala-te pe maini de fiecare data cand te ocupi de pasarea cea noua. Asigura-te ca nu exista nici un contact intre pasari. Eu prefer sa port un halat ca sa nu-mi tot schimb hainele si vreau sa-mi iau o boneta de spital sau o casca de dus data viitoare ptr k am parul lung si e f enervant ca in mijlocul zilei sa te opresti sa faci dus ptr ca pasarea cea noua s-a gainatat in capul tau in timpul antrenarii. Chiar cand cureti foloseste o laveta aparte si o carpa de sters praful aparte ptr a nu duce posibil praf, pene infectate dintr-o camera in alta. Daca apartamentul/casa ta e prea mic ptr a avea o adevarata carantina, incearca sa vezi daca poti tine pasarea in carantina la un prieten/ruda care sa nu aiba pasari.

In timpul caramtinei 2 pasari vor incepe sa se cunoasca. Cand este timpul sa le faceti cunostinta faceti-o incet, intai aducand colivia pasarii noi in aceeasi camera ptr un timp, apoi lasandu-i  sa se cunoasca pe un teren neutru.Corpul dvs nu este un teren neutru. Daca este posibil, introduceti pasari in noua lor cusca dubla in acelasi timp ca nici una din ele sa nu aiba pretentii la teritoriu. Dupa cum am mai spus nimfele sunt rareori agresivi asa ca probleme la acest nivel sunt imposibile. Daca pasarea cea noua intra in colivia celeilalte va fi nevoie sa le urmaresti cu mai mare atentie, dar chiar si asa problemele sunt improbabile. Sansele ca ele sa aiba cateva mici certuri in timp ce isi definitiveaza statutul sunt posibile dar adevarate batai aproape ca nu s-au auzit intre nimfe. Urmareste-le indeaproape vreo cateva saptamani  ptr a te asigura k ambele pasari ajung la mancare si la apa ( s-ar putea sa vrei sa le pui ceva dulciuri sau gustari speciale in vase separate astfel incat sa nu termine tot  unul singur) , si nici sa se certe. O a doua pasare iti poate mari bucuria de a creste pasari- daca ai grija sa te feresti de probleme prin decizii bine gandite.

O nota finala:

Daca nu ai prima pasare de foarte mult timp, atunci ar fi bine sa stepti pana s-o iei pe a doua.Asta iti va da timpul sa stabilesti o legatura cu prima ta pasare si sa te ocupi de imblanzirea ei inainte de a avea grija a 2 pasari si sa-ti imparti atentia intre 2 prieteni inaripati

Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)


2zzq1jc.jpg

Deconectat

#16 2007-04-03 07:22:28

vik1999
Membru
Data înregistrării: 2007-01-15
Mesaje: 16

Re: Despre Nimfe

Si la urma ceva despre imblanzirea nimfelor nu spune?
Ma uit acum pe acel site sa vad daca gasesc ceva si mai si pricep ce spune acolo...
Oricum, ai facut o treaba pentru care iti multumim din suflet.

Ultima modificare de vik1999 (2007-04-03 07:23:16)

Deconectat

#17 2007-04-03 09:53:28

cinthya
Membru
Din: neverland
Data înregistrării: 2007-01-31
Mesaje: 1.093
Website

Re: Despre Nimfe

o sa caut si eu si o sa traduc...banuiesc ca undeva pe joi/vineri o sa pot

Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)


2zzq1jc.jpg

Deconectat

#18 2007-05-06 19:33:29

cinthya
Membru
Din: neverland
Data înregistrării: 2007-01-31
Mesaje: 1.093
Website

Re: Despre Nimfe

pasarea mea FARA pereche a depus oua....ce fac?

    NU luati ouale. lasati-le in colivie. inlocuiti-le cu pietre albe sau oua de lemn pictate in alb daca se sparg sau daca pasarea incepe sa le ciuguleasca. poti pune ouale deasupra unei bucati de material sau intr-un recipient de plastic in care s-au pus servetele albe sau bucati de material albe. asta va face pasarea sa se simta confortabil si ouale sa nu alunece prin colivie. permite-i nimfei sa cloceasca ouale 21-30 zile. nimfele asteapta de obicei sa depuna 2-3 oua inainte sa se apuce de clocit. daca ii iei ouale, pasarea  va intra intr-un nou ciclu de ouat si se va pune pe facut oua in mod cronic!! este nevoie de hormonul prolactina ptr ca pasarea sa inceteze ciclul de ouat. cand primul ou e ouat, nivelul ei de prolactina e scazut. acest nivel va creste, insa, cu fiecare ou aditional si cu timpul pe care il petrece clocind.

nimfele sunt pasari care depun oua tot anul daca au parte de conditii bune. sezonul normal de imperechere e primavara spre toamna devreme. manipuland mediul inconjurator al nimfei sa semene cu iarna este de ajutor. intai incercati sa-i reduceti lumina cu 2 ore mai devreme timp de 2 sapt. daca asta nu e de ajutor, lasati pasarea doar 8 ore la lumina dupa care acoperiti-i cusca ptr 16 ore in urmatoarele 2 sapt. reduceti baile si mancarea moale. rearanjati jucariile, betele si vasele de mancare , mutati colivia in alt loc ptr ca colivia sa nu mai fie un loc sigur de facut cuibul...daca prindeti pasarea investigand locuri intunecate k un sertar deschis, un papuc, nu-i dati voie.. pasarea poate cauta un cuib...luati oglinzile si tot ce poate stimula hormonii de imperechere. daca pasarea continua sa oua de mai mult de 2 ori pe an, in ciuda acestor masuri, duceti-o la veterinar sa faca terapie hormonala impotriva ouatului cronic ( ma indoiesc k a auzit romania de asa ceva) ouatul cronim duce la nivel scazut de calciu in sange, oua moi, lipicioase si moarte subita

   Femelele care oua vor pierde calciu. puneti calciu in plus din belsug in dieta ei din legume proaspete verde inchis( frunze de broccoli).

Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)


2zzq1jc.jpg

Deconectat

#19 2007-05-06 19:38:39

cinthya
Membru
Din: neverland
Data înregistrării: 2007-01-31
Mesaje: 1.093
Website

Re: Despre Nimfe

lucrez toata ziua, sa-mi iau o nimfa?

NU, decat daca planuiti sa-i luati si o pereche. nimfele sunt pasari inteligente, sociabile si simt nevoia sa interactioneze cu un om sau cu alta pasare tot timpul. lasand o nimfa singura toata ziua pana la urma va cauza probleme de genul: tipat, caderea penelor, muscat, teritorialitate. pasarile lasate singure acasa pot dezvolta probleme si de genul depresie si legat de colivie. nimfele sufera de singuratate ca si oamenii...p nimfa singura va fi total dependenta de voi ptr companie...nu este corect si nici bine sa lasi o pasare sociabila singura cu un televizor/radio

Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)


2zzq1jc.jpg

Deconectat

#20 2007-05-06 19:48:51

cinthya
Membru
Din: neverland
Data înregistrării: 2007-01-31
Mesaje: 1.093
Website

Re: Despre Nimfe

sa-mi iau o pasare sau 2...si va afecta asta legatura mea cu prima pasare?

cred ca majoritatea pasarilor se bucura de prezenta unei alte pasari in casa, dar daca petreci suficient timp cu nimfa ta pe parcursul zilei si nu te duci la serviciu sau la scoala, cumpararea celei de-a doua pasari nu depinde decat de tine. oamenii care lucreaza sau merg la scoala trebuie intotdeauna sa-si ia 2 pasari!!!!!!! factori de luat in considerare inainte de a cumpara a doua pasare includ costul tratamentelor medicale ptr 2 pasari, posibilitatea imperecherii neasteptate si posibila incompatibilitate. nu este nici o garantie ca oricare 2 pasari vor fi compatibile si vor vrea sa interactionele..fiecare pasare este o individualitate si nu putem presupune cum va reactiona in fata altei pasari...unele pasari nu vor sa aiba de-a face cu alta pasare si n-au ochi decat ptr tine...altele se vor indragosti atat de tare de cealalta pasare incat vor incepe sa-i faca curte inca dinainte s-o introduceti in colivie alaturi de ea...daca iti petreci suficient timp cu fiecare pasare separat, ar trebui sa fie posibil sa-ti pastrezi legatura cu prima. totusi se poate intampla neprevazutul si legatura stransa intre voi poate fi pierduta

Ultima modificare de (1970-01-01 02:00:00)


2zzq1jc.jpg

Deconectat

Subsol forum