Nu ești autentificat.

#21 2014-05-11 21:03:24

Workman
Membru
Data înregistrării: 2012-10-13

Re: Rana la aripa.

Da, de vreo 2 ore i-am pus iar un guler (ca o zgarda) facut dintr-o banda elastica si am mutat-o intr-o cutie de carton (mai mare decat o cutie de pantofi) careia i-am dat gauri pe toate partile laterale, i-am luat capacul si am acoperit-o cu un prosop.

In cutie i-am pus un fel de asternut facut din prosop d'ala de bucatarie din hartie moale, i-am pus oglinda ei si mancare.
Apa nu i-am pus ca daca o rastoarna uda toata cutia aia de carton, dar ii dau manual din cand in cand si bea.

Se cam agita de la gulerul ala si trage de marginile lui, dar macar nu se mai zgandare la aripa, ca nu mai are acum cum sa intoarca capul si sa ajunga la ea.
Acuma sper sa o si vad mancand cu gulerul ala.....ca daca mananca si nu il da jos de la gat, m-as duce maine la speedvet sa imi da unguent din acela cu miere si sa o dau eu acasa.

Daca o sa se obisnuiasca cu gulerul, nu are cum sa ajunga la aripa daca il poarta, asa ca nu-mi ramane decat sa ii tratez rana cu ceva care sa o ajute sa se refaca tesutul ala ros de ea....

Ultima modificare de Workman (2014-05-11 21:06:52)

"Elocinta: arta de a convinge verbal prostii, ca albul este culoarea care pare sa fie. Include si darul de a face orice culoare sa para alba". (Ambrose Bierce)

Deconectat

#22 2014-05-11 22:04:46

adita
Administrator
Din: bucuresti
Data înregistrării: 2007-03-30

nu ai pe cineva care sa vina sa stea cu ea cat esti plecat ?
o sa ai de furca cu ea . e posibil sa refuze sa manance o zi , doua in semn de protest. pana o duci la cabinet curata rana si da-i cu albastru de metil sau crema de galbenele. cauta sa folosesti chestii pe baza de plante.
bafta multa si sper sa se faca bine

" speranta moare ultima "

Deconectat

#23 2014-05-13 21:04:52

Workman
Membru

Am fost si ieri la acelasi cabinet veterniar (si am nimerit alt medic).   Cu o zi inainte, primul medic mi-a spus ca e o rana de auto-mutilare.

A doua zi, alt medic tot de acolo mi-a zis ca e o infectie sau cancer. Nu prea cred asta....daca era infectie cred ca murea demult iar daca era cancer cred ca ii afecta grav comportamentul. Ori nimfa mea chiar daca are rana aia sub aripa si pe corp, totusi fluiera, se joaca, trage de guler toata ziua, mananca bine, bea apa si e activa.

M-am intors aseara acasa si i-am confectionat un alt guler pe care il-am pus in jurul gatului, asa ca nu poate intoarce capul ca sa-si mai ciuguleasca rana.
De la cabinet am primit 2 seringi cu antibiotice + 1 seringa cu vitamine din care ii dau zilnic pe cioculet, iar pe rana de pe corp o ung cu tinctura de iod.

In timpul zilei (cat timp sunt la munca) o las intr-o cutie gaurita de carton si acoperita cu un prosop, ca sa fie linistita si sa nu se agite (si cred ca majoritatea zilei, doarme). Evident, in acea cutie ii las mancare si apa. Cand ajung acasa, o scot de acolo si o las sa merga pe jos prin casa (vad ca de zburat nu se incumeta).

Cam asta e situatia. O a ii tin acel guler pana o sa ajute Dumnezeu sa ii treaca rana de pe corp. Cand o dau seara cu iod, ma uit si ma mir.....pana si puful de pe picioare si l-a smuls....  :-( :-(

2r4poo9.jpg

Ultima modificare de Workman (2014-05-13 21:24:29)

"Elocinta: arta de a convinge verbal prostii, ca albul este culoarea care pare sa fie. Include si darul de a face orice culoare sa para alba". (Ambrose Bierce)

Deconectat

#24 2014-05-13 21:52:59

adita
Administrator

crezi ca o pereche ar ajuta-o ? poate trebuie sa aiba timpul ocupat, sa isi ia gandul de la rana . daca s-a automutilat ceva o deranjeaza.

Deconectat

#25 2014-05-13 22:28:04

Workman
Membru

In afara de faptul ca nu are pereche, alt motiv de stres nu ar avea. Toata lumea din casa ii acorda atentie, vorbim cu ea, ne jucam cu ea, ii fluierm melodii, o dragalim...e copilul casei.
Are mancare diversificata si pe alese - cam are de toate.

In plus, treaba e ca nici nu stiu exact ce este...un medic mi-a zis ca e mascul, altul mi-a zis ca e femela, ala la care am fost ieri a zis ca trebuie sa-i faca nu stiu ce test cu ultrasunete la cloaca ca sa-si dea seama ce e iar alti vreo 2-3 medici au evitat discutia...asa ca daca ar fi sa-i iau pereche, n-as sti ce.

Deconectat

#26 2014-05-13 22:52:05

adita
Administrator

pune o poza cu dosul cozii si o sa ne dam cu parerea smile
de astea 2 zile de cand are gulerul se observa vreo mica imbunatatire la rana ?

Deconectat

#27 2014-05-14 04:52:51

Workman
Membru

O sa fac diseara cand ma intorc de la servici poze cu interiorul coditei si le pun.

Rana parca s-a mai uscat si a inceput sa prinda coaja. Dar are un aspect de arsura  (e asa, neagra) si e extrem de uscat acel loc...

Deconectat

#28 2014-05-14 21:10:54

fox87
Membru
Data înregistrării: 2013-01-04

la astfel de rani eu prefer albastru de metil, ajuta la cicatrizare, ungunetele inmoaie zgaiba si tesulul
-daca intentionezi sa folosesti un ungunet totusi poti folosi kanamicina
-albastrul de metil are consecinte aproape permanente pe penaj(defapt pana la prima naparlire), dar cred ca il suporta mai usor

Deconectat

#29 2014-05-14 22:09:30

adita
Administrator

din cauza unguentelor care ii lipesc penele ,le fac unsuroase poate sa vrea sa incerce sa se curete. daca nu are puroi incearca sa o dai o zi sau doua doar cu albastru de metil

Deconectat

#30 2014-05-15 21:22:16

Workman
Membru

In ultimele zile i-a dat numai cu iod pe rana.
O sa-i dau o zi cu iod, alta zi cu albastru de metil...

Deconectat

Subsol forum