Nu ești autentificat.
- Subiecte: Active | Fără răspuns
#1 2012-09-05 09:47:14
- Bertha Andreea
- Membru
- Data înregistrării: 2012-07-26
Cati papagali aveti? Cum ii ingrijiti si care e programul lor?
Salut. Doar de curiozitate,cati papagalii aveti voi acasa? Voi cum ii ingrijiti,sau stau pe mana voastra? Dar de programul lor ce ziceti? Eu m-am gandit ca ar fii dragut daca am povestii un pic despre prietenii nostri pufosi,si despre cum ne aratam,sau cum isi arata ei dragostea fata de noi,sau noi de ei. Ai mei isi arata afectiunea...ei bine...cu o ciupitura dureroasa.Desi o data a stat pe degetul meu micutul afurisit!Incepeti voi prin a lasa comentarii,si a raspunde la intrebarile de acolo,normal voi spune si eu.
Ultima modificare de Bertha Andreea (2012-09-05 09:48:25)
Deconectat
#2 2012-09-06 10:20:24
- adita
- Administrator
- Din: bucuresti
- Data înregistrării: 2007-03-30
Re: Cati papagali aveti? Cum ii ingrijiti si care e programul lor?
paiii eu am 4 ciufuliti mici salbatici
dragostea si-o arata prin niste muscaturi serioase
) la ingrijire hmmm : meniu vitakraft , asternut igienic cats best si din cand in cand da nu prea des le mai dau vitamine tot de la vitakraft pt ca eu am tot avut probleme cu ei de-a lungul anilor si prefer sa le dau doar meniul lor fara sa ii indop cu alte chestii...
" speranta moare ultima "
Deconectat
#3 2012-09-06 14:24:43
- Bertha Andreea
- Membru
foarte dragut adita! Eu am 2 si le dau niste mixuri de seminte intergrale cu fructe si mei,prin care le cern putin nisip,pentruca veterinarul ne-a zis ca le va face bine la digestie. Le plac f f mult morcovii si marul ras,si ieri chiar m-au lasat sa ii hranescu eu cu niste morcovi,si pe unul din ei l-am mangaiat pe spate dar dupa s-a speriat Le cumpar si niste batoane Kracker. Programul lor zilnic cam asta e :dimineata se trezesc devreme si incep sa cante. Ma trezesc si eu pe la 9,10(spre rusinea mea cateodata la 11),apoi ma duc la ei le pun mancare le schimb apa,le deschid usita si ei se duc sa manance si sa bea apa dupa care ies din colivie sa zboare si sa-si intinda aripile. Pe la 12 sau 1 se duc in colivie sa mai manance si sa bea o gura de apa,se mai joaca putin (caci au multe jucarii) si apoi isi fac somnoul de dupaamiaza ca 2 ore.Apoi se trezesc incep iarasi sa cante si mai ies 1 ora in afara coliviei dupa aia intra la loc sa bea putina apa,si le pun niste morcovi,mar ras,sau patrunjel tocat (care le plac la nebunie),din pacate atunci cand mananca "delicatesele" sunt f mofturosi si mananca doar jumatate si restul le scuipa in colivie.
,apoi pe la 5,6 ii scot pe balcon la aer iar ei tipa cat pot de tare (pentruca mai am vreo 2,3 vecini care au papagali si comunica intre ei).Pe balcon ii apuca nazbatiile si incep sa alerge peste tot in colivie,sa dea din aripi (cateodata se mai ciondanesc),si cel galben care am descoperit ca e baietel incepe sa traga cu ciocul de usa ca sa scape,dar spre nefericirea lui usita e prinsa cu o clema,pentruca stiu ce le trece prin cap.Ii las pana pe la 9 seara,apoi ii bag in casa le inchid usita si se baga la somnic!
Iar maine o luam de la capat.Varog sa mai comentati!
Ultima modificare de Bertha Andreea (2012-09-06 14:26:58)
Deconectat
#4 2012-09-06 16:44:39
- adita
- Administrator
incearca sa le dai o mancare fara chestii colorate ... seminte cu vitamine . si la batoane incearca tot asa . chestiile alea colorate de pe batoane si din mancare nu sunt tocmai recomandate ...
Deconectat
#5 2012-09-06 20:01:28
- Bertha Andreea
- Membru
Am inteles adita. O sa incerc sa le schimb un pic meniul
Deconectat
#6 2014-04-07 21:52:46
- razvansoare
- Membru
- Din: Galati
- Data înregistrării: 2014-04-07
Hei ! Eu am 2 papagali,amandoi femele.Le dau manacare de vreo 3 - 4 ori pe zi,dar nu le pun multa..clar,doar cat sa acopere cojile ramase.Nu prea le fac curatenie in tavita si le schimb apa odata la 2 - 3 zile.Nu sunt niste papagali care o sa-mi ramana pentru ca ii voi vinde,cand imi iau altul voi schimba radical conditiile de igiena,hrana s.a.m.d.Revin cu un post si o poza cu pufosul cel mic si nou cand mil voi cumpara
Ultima modificare de razvansoare (2014-04-07 21:53:55)
Deconectat
#7 2014-04-07 22:11:05
- adita
- Administrator
indiferent ca raman la tine sau nu ar trebui sa ai grija cum trebuie de ele.
Deconectat
#8 2014-04-07 22:19:35
- razvansoare
- Membru
Stiu ce zici,dar nu imi permite timpul.Unii "noi" mi-ar face mai mult cu ochiul,pentru ca,cand ii vad asa rai si nu ii pot imblanzi dupa atata timp,nu prea mai imi vine cheful.Oricum mancarea si apa leo schimb cum trebuie...adica pe zi de vreo 3 - 4 ori le adaug mei nou si cateodata le pun patrunjel,iar apa odata la 2 , maxim 3 zile.
Deconectat
#9 2014-04-07 23:41:57
- adita
- Administrator
rai ? cum poate un perus sa fie rau ? cum am zis si in alt topic am 3 perusi salbatici la modul ca daca bag mana in colivie se sperie si totusi nu m-am gandit niciodata sa ii dau si sa imi iau altul sa il imblanzesc.
app apa se schimba zilnic nu odata data la 2-3 zile.
si fara suparare dar din vina cui nu s-au imblanzit ?
Deconectat
#10 2014-04-08 07:17:22
- razvansoare
- Membru
La inceput nu am avut grija de ei cum trebuie si mam obisnuit asa.Nu pot sal iau pe niciunul in mana,ba chiar cu fata aseara ma intelegeam foarte bine,pana sincer sa o atat vorbind cu ea si luand-o pe deget in continu.Vorbeam cu el si iam dus degetu usor,usor in fata ca sa se invete sa se puna si fata in fata cu mine,dar ma ciupit de 2 ori.
Deconectat