Nu ești autentificat.

#31 2012-10-23 19:18:10

BLK
Membru
Din: Bucuresti
Data înregistrării: 2012-10-23

Re: CODUL DE DREPT AL PERUSILOR

Marcel a scris:

Perusii sunt cele mai populare pasari exotice, s-au "impus" cu mult timp in urma. Asta datorita in primul rand pretului mai mic (ca doar la ce se uita romanul prima data?), sunt relativ usor de intretinut si ... sunt mici si fascinanti. Cred ca nu exista (sau sunt putin aceia) vreun om care atunci cand vede o colivie in care sunt perusi, sa nu se uite la ei, sa-i admire si sa-i indrageasca pentru personalitatea pe care o au cool.

Nu prea cunosc cine sa aiba altceva in afara de perusi. Celelalte specii sunt considerabil mai scumpe, dar nu neaparat mai greu de intretinut (chiar dimpotriva!).

Stiu ca Macaw sunt foarte scumpi si imi dau seama ca nu voi avea asa ceva prea curand. Desigur, nu vreau unul ci o pereche... nimeni nu trebuie sa fie singur smile.

Salut! Nu e vb dor de pret e vb de spatiu... multi romani nu au spatiu pt asa ceva eu nu mi-am permis sa tin un Marele Alexander pt ca nu aveam spatiu cu toate ca locuiesc intr`un apartament cu 4 camere .. nu puteam sa il las doar pe el intr`o camere si am ales sa il dau pe o suma ff mica la vremea respectiva e vb de 8 ani de zile .. pe vremea aia lam dat pe 100$... eu nu dadusem nimic pe el il aveam de la un var care il prinsese ... probabil scapase de la o crescatorie ceva ... mi-a parut rau ca il dau dar a fost o alegere buna pt el parerea mea .... mai ales ca el avea mascul si al meu era femela ... big_smile

Deconectat

#32 2012-11-08 19:31:05

Angel99
Membru
Data înregistrării: 2012-10-28

mi se pare un cod bun.

Deconectat

#33 2013-01-13 19:59:26

Geanina
Membru
Data înregistrării: 2013-01-13

Ohh,ce pot sa spun ? Am lacrimi in ochi....foarte frumos acest cod ! BRAVO ! smile

Deconectat

#34 2013-05-15 09:42:02

cristina2013
Membru
Data înregistrării: 2013-05-13

Buna tuturor.
Tot uitandu-ma pe forum am dat si eu de acest cod. Este extraordinar. si mie mi-au dat lacrimile pe la punctul 5) FII CU MINE PÂNĂ ÎN „ULTIMA CĂLĂTORIE”. Am avut si eu un perus acum  multi ani, care a murit in mana mea. I-a fost rau intr-o seara, ii curgea sange din nasuc si l-am dus la veterinar. Doctorul mi-a spus ca ori i-am schimbat locul si a stat la alta temperatura decat cea obisnuta (ceea ce nu se intamplase), ori are o hemoragie interna. Si mi-a dat sa-i pun in nasuc bixtonim....... Dar starea ei s-a agravat si am stat cu ea toata noaptea. Nu se mai putea tine pe bara si am luat-o eu in mana; avea convulsii sarcuta si la 4 dimineata a murit in mana mea. A fost cumplit............ Si dupa, nu am mai vrut sa am alt papagal. dar asta e viata..........intre timp ranile s-au vindecat si am primit alt papagal cadou (de 2 luni) pe care din pacate nu il pot pastra din diverse motive.
Este minunat acest cod si cred ca numai un om nebun si fara inima ar putea vreodata sa dea intr-un puiut.

Deconectat

#35 2015-01-01 10:44:16

Nini_Blue
Membru
Din: București
Data înregistrării: 2014-12-28

Când am citit mi - au dat lacrimile

"Viitorul e-n trecut"

Deconectat

#36 2016-05-25 17:36:45

PacoRalu
Membru
Data înregistrării: 2016-05-19

Mi-au dat lacrimile citind aceste randuri.
De acum in colo chiar ma voi comporta cu peruselul meu cat pot eu de binr smile / sad

My life is sweet with my parrot

Deconectat

#37 2016-05-25 17:46:15

PacoRalu
Membru

9) ACCEPTA-MA ASA CUM SUNT
Am o personalitate a mea si imi este greu sa ma schimb. Poate imi este frica de tine, dar asta nu e altceva decat instinctul de aparare. Cu timpul o sa ne cunoastem si o sa ne intelegem mai bine.
Nu incerca sa ma schimbi, pentru ca altfel de cum sunt nu pot sa fiu. Nu-mi scurta aripile ca sa fiu mai bland, nu ma taia sub limba ca sa pot vorbi; imi vei provoca doar chinuri.

10) AM NEVOIE DE TINE
Sunt mic, neajutorat si strict dependent de dragostea ta. Da-mi de mancare atunci cand imi este foame, apa cand imi este sete, trateaza-ma cand sunt bolnav.
Cand vezi ca ma simt singur, incearca sa-mi mai aduci un partener de joaca, de viata, chiar daca la un moment dat o sa ma detasez usor de tine.

11) IARTA-MA DE FIECARE DATA CAND ITI GRESESC
Dimineata sunt foarte vesel si galagios si poate asta de deranjeaza. Imi este greu sa mentin curatenia si uneori fac mizerie si in jurul colivieri. Uneori, ma iau de flori si le rup toate frunzele.
Toate acestea sunt involuntare si te rog iarta-ma pentru ca acesta este modul meu de a fi... si incerc sa aduc tandrete, veselie si pasiune in viata ta.

12) INVATA-I SI PE ALTII
Semeni de ai mei traiesc la alti oameni. Invata-i si pe acestia cum sa creasca perusi, pentru ca acestia sa aiba parte de la fel de multa dragoste cum am eu din partea ta.

Inca patru de pe site-ul domnului Marcel

Deconectat

#38 2016-06-08 19:40:07

Aventuriera
Membru
Din: Moldova
Data înregistrării: 2016-06-08

M-a pus pe ganduri, imi place sa petrec timp cu perusica mea, dar uneori vreau sa fac si altceva. Ma ingrijorez pentru ea. Cand ma musca prea des o pun in cusca. Asa o s-o fac sa inteleaga sa nu ma muste?

"Ești responsabil pentru totdeauna de ceea ce ai îmblânzit"
Micul Prinț

Deconectat

#39 2016-06-13 09:13:04

PacoRalu
Membru

Aventuriera a scris:

M-a pus pe ganduri, imi place sa petrec timp cu perusica mea, dar uneori vreau sa fac si altceva. Ma ingrijorez pentru ea. Cand ma musca prea des o pun in cusca. Asa o s-o fac sa inteleaga sa nu ma muste?

Nu ,n-o sa inceteze.Ea trebuie sa stie ca este in grija ta si sa nu ii fie frica de tine.
Nu o lasa foarte mult sa zboare,gen toata ziua,o sa fie foarte obosita deoarece nu e o pasare care sa zboare mult timp.
Poate vrea sa-ti atraga atentia.Ai grija sa observi ce face inainte sa te ciupeasca.

Deconectat

#40 2016-08-27 13:36:51

Aventuriera
Membru
Din: Moldova
Data înregistrării: 2016-06-08

Acum eu si ea suntem cele mai bune prietene smile, cind sunt acasa o tin pe umar(nu poate zbura, sad am explicat asta in "Ajutatima va rog!"). Cand vrea sa manance ma musca un pic, daca nu inteleg mai tare ma musca.

Ultima modificare de Aventuriera (2016-08-27 13:37:12)

"Ești responsabil pentru totdeauna de ceea ce ai îmblânzit"
Micul Prinț

Deconectat

Subsol forum