Nu ești autentificat.

#1 2009-07-28 22:17:12

Marcel
Owner
Din: Cluj-Napoca
Data înregistrării: 2005-01-28
Website

Noul membru al familei

Nu s-a nascut vreun copilas in familia noastra. Cel putin nu recent. Si nici papagalii n-au facut pui (nu ca nu m-as fi bucurat extraordinar daca s-ar fi intamplat asta :rolleyes).

Este vorba de un nou membru in "familia de calculatoare", unul mai micutz si mai fragil, dar care are o calitate aparte: este portabil. Este un laptop, dar fiind atat de mic si voinic, mai este alintat cu "notebook".

Nevoia de un calculator portabil am simtit-o incepand de pe la sfarsitul lui 2008, avand multe drumuri la scoala si o groaza de activitati scolare si extrascolare (dar legate de calculator). Nevoia s-a acutizat in al doilea semestru, mai ales si din cauza proiectului meu de diploma (ahhh, mi-am adus de aminte ca nu v-am spus niciodata despre proiectul meu de diploma... data viitoare wink ).

Modelul cumparat de mine este un Asus X58L, este un model proiectat pentru activitati de tip office, dar face treaba extraordinara si pe partea de dezvoltare web (de care ma ocup eu). Are un procesor Intel Celeron Dual Core T1600, 3GB RAM, placa video onboard Intel GMA 3100, hard disk de 160 GB 5400 rpm (produs de Seagate, din cate am observat... ca mai toate hardurile mele, n-am nici un alt model de la un al producator ). Monitor de 15,4 inchi (numai bun de pus in ghiozdan), wireless, boxe si un touchpad enervant. In total cantareste cam 2,8 kilograme (conform documentatiei aferente), dar il simt destul de usor.

Poze...

In prima poza e laptopul langa fratele lui mai mare si mai performant. Calculatorul mare va ramane cel de baza, laptopul va asigura partea de portabilitate...
Undeva in stanga, in spatele monitorului, langa imprimanta se poate observa un cutz de plush, cadou primit la festivitatea de absolvire (la "aia" la care am devenit inginer). De fapt... am participat la organizarea festivitatii, chiar eu m-am ocupat de achizitionarea mascotelor si deci, mi-am facut cadou eu mie. Undeva jos, in mijloc, se vede o sticla cu apa... e pentru a rula cu picioarele pe ea, pentru a ajuta circulatia sangelui prin picioare, circulatie horopsita de atatea ore in fata calculatorului. In coltul din dreapta jos este UPS-ul pentru calculatorul mare (Uninterruptible Power Supply) - piesa foarte importanta.
Mouse-ul de la calculatorul mare sta pe o carte numita Doine. Lacramioare. Suvenire. Margaritarele de Vasile Alecsandri. Nu am citit-o... Pe laptop instalam Windows 7 Release Candidate (in vacanta e vremea experimentelor).

IMG_3351.jpg

Dintr-un alt unghi, pe o alta masa, cu o alta dezordine. Aici "puiul" ruleaza Linux Ubuntu 9.04. In spate se vede hard diskul extern, cel pe care l-am cumparat imediat dupa ce am venit din Finlanda, pentru ca inainte de a pleca, s-a stricat hardul calculatorului si am pierdut destule lucruri importante... printre care si o noua versiune a site-ului personal. Hardul e pentru backupuri... alta piesa importanta...
IMG_3387.jpg

Aici e poza cu "micul" calculator si cu ... un alt "pitic" (nepotzelul meu, de 4 ani), care se uita la poze... cu el. Din motive cred ca lesne de inteles, am lasat sa i se vada doar manutza.
3379.jpg

Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Deconectat

Subsol forum