Nu ești autentificat.

#1 2011-02-28 10:47:11

Marcel
Owner
Din: Cluj-Napoca
Data înregistrării: 2005-01-28
Website

Spalarea tastaturii

Ok, poate nu e o chestiune prea eleganta, "rufele" se spala in familie, dar totusi...

In timp ce stau la calculatorul de acasa, am niste obiceiuri cam nesanatoase, dar greu de renuntat la ele, plus ca mai ajuta si la productivitatea muncii (subiect la moda in ultima vreme). Mananc si beau la tastatura, iar tastatura trebuie sa suporte asta.

Oricum, chiar daca ai mare grija de tastatura ta, ea tot ar trebui spalata din cand in cand, din cauza ca se aduna pe/sub ea celule moarte de piele, bacterii, praf care poate sa-ti afecteze sanatatea (de aceea e nesanatos mancatul la calculator).

Spalarea tastaturii este un proces ce implica anumite riscuri pentru integritatea ei, te poti trezi cu o tastatura complet nefunctionala, una lipicioasa sau care sa se comporte dubios. De aceea, mare grija. Oricum, vorba aia, nu-mi asum nicio responsabilitate!

As fi vrut sa pun mai multe poze, dar s-au descarcat bateriile de la aparat. Data viitoare...

1. O tastatura buna de curatat

IMG_9558.jpg

2. Desfacerea capacului din spate al tastaturii (de obicei, un surub se afla acoperit de eticheta tastaturii, la a mea nu mai exista pentru ca nu e prima data cand o desfac).

IMG_9559.jpg

3. Scoaterea portiunii electronice (mare atentie aici)

IMG_9560.jpg

4. Modul cum arata partea electronica si senzoriala a tastaturii

IMG_9561.jpg

5. Se scoate acel strat sau "ciupercutele" din cauciuc. Daca grija mare sa nu se piarda acele ciupercute, pentru ca atunci unele taste nu vor mai functiona.

6. Se spala suportul de taste si capacul cu apa si sapun (sau detergent). Pentru a scoate mizeria de sub taste, se poate da cu un jet puternic de apa pe langa taste. Daca aveti rabdare, puteti scoate toate tastele. Eventual se poate adauga si un dezinfectant.

7. Se lasa la uscat si se ansambleaza. Eventual se va cumpara o alta tastatura tongue.

IMG_9567.jpg

Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Deconectat

#2 2017-01-05 13:46:59

Octavian
Membru
Data înregistrării: 2017-01-02
Website

Re: Spalarea tastaturii

Fain tutorial.O sa incerc si eu,nu-ti fa griji,daca se strica tastatura nu e vina ta smile

Acesta este blogul meu personal - https://lumeaperusilorblog.wordpress.com/

Deconectat

Subsol forum