Nu ești autentificat.

#1 2016-12-31 15:37:56

eugenia
Membru
Data înregistrării: 2015-11-18
Mesaje: 19

Rog sfat urgent pui nimfa

Buna tuturor,

Am o problema posibil de viata si de moarte. Nimfele parintilor mei au din nou pui. Dar au facut oua in doua serii. Si exista o diferenta intre pui. Nu stiu exact varsta lor, poate 2-3 saptamani. Inca nu au facut ochi. Sunt doi mai maricei si au mai fost doi mai micuti, din care a ramas unul singur. Celalalt nu a rezistat. Tatal meu spune ca cel mic nu se reuseste sa manance din cauza celor mai mari. Stau la gramada. Ce putem face sa il salvam? Trebuie sa il scoatem si sa il hranim la mana? Daca da, cu ce anume?
Tatal meu se gandea la varianta sa ii scoatem pentru scurt timp din colivie, in fiecare zi, pe cei mai maricei, astfel incat sa poate fi hranit si cel mic. Ar fi ok varianta asta? Daca da, cum ar trebui procedat?
Multumesc mult pentru raspunsuri!

Deconectat

#2 2016-12-31 17:22:30

Marcel
Owner
Din: Cluj-Napoca
Data înregistrării: 2005-01-28
Mesaje: 2.126
Website

Re: Rog sfat urgent pui nimfa

Buna,

Papagalii nimfa au grija de toti puii lor, indiferent din ce serie sau ce varsta au. Dar daca ei simt ca un pui este bolnav, il abandoneaza. Acesta ar trebui hranit la mana, cu siringa, folosind un preparat pentru pui care se gaseste destul de greu in Romania. Unii crescatori comanda din afara tarii sau isi prepara singur folosind ou fiert, seminte macinate si inmuiate.

http://www.youtube.com/watch?v=uS8_8fhXbmI


Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Deconectat

Subsol forum