Nu ești autentificat.

#1 2016-01-10 13:04:26

Chico123
Membru
Din: Constanta
Data înregistrării: 2015-12-14
Mesaje: 14

Avem o problema la coada?

Am si eu o mica nelamurire in legatura cu vorbitorul meu. Cand l-am cumparat din petshop avea coada cam scurta, dar mi s-a spus si am crezut ca inca nu o are formata. Acum are o luna si jumatate de cand este la mine acasa si coada lui este la fel. Am observat ca de ceva timp se tot scarpina si naparleste, probabil isi schimba penajul, insa am observat ca si din coada isi mai rupe pene si ii cad. De curand am fost la acelasi petshop si am vazut alte exemplare, tot pui, insa coada lor era intreaga. Intrebarea mea este: coada lui intr-adevar nu s-a format inca? Sau i-a fost oare smulsa? Precizez ca in rest nu avea pene rupte, arata foarte sanatos penajul. Mai jos atasez un link cu o poza si astept o parere. Va multumesc smile

http://s7.postimg.org/dd9fbkl3f/image.jpg

Ultima modificare de Chico123 (2016-01-10 13:07:18)

Deconectat

#2 2016-01-11 10:35:23

Marcel
Owner
Din: Cluj-Napoca
Data înregistrării: 2005-01-28
Mesaje: 2.126
Website

Re: Avem o problema la coada?

Nu cred ca este o problema la coada. Daca papagalul este luat dintr-un magazin, este posibil ca sa aiba coada mai murdara sau rasfirata. Atunci cand ii cad cele doua pene mai lungi, pare sa fie coada mult mai scurta.

Daca nu observi alte probleme cu penele, mai ales in zona pieptului, a gatului sau sub aripi, nu cred ca este o problema cu coada.


Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Deconectat

#3 2016-01-17 12:53:20

Traian
Membru
Data înregistrării: 2016-01-05
Mesaje: 31

Re: Avem o problema la coada?

Penele din coada nu i-au fost smulse, varfurile penelor sunt rupte tocite, datorita spatiului mic in care a fost tinut penele din coada s-au prins , rupt intre zebrelele coliviei cand el s-a catarat ca sa ajunga la stinghii sau recipientele cu mancare etc , se pot observa ceva pene "deranjate" si la aripi. Puteti sa ii aranjati penele cat de cat stergandu-le cu o carpa umeda, oricum penele rupte ii vor creste la loc cand va naparli. Mai mult ca sigur ca a stat un timp indelungat la petshop in aceste conditii improprii, spatiu mic etc din cauza asta penele din coada s-au deteriorat, ceilalti posibil sa fie adusi recent la petshop din cauza asta au inca penajul intreg. Majoritate a petshopurilor din Romania ar trebui inchise deoarece sunt total neprofesionale, nu se respecta legile privind comertul cu animale specii etc, conditiile in care sunt tinute animalele sunt jalnice, improprii, vanzatorii habar nu au sau pacalesc pe cei care doresc sa cumpere, nu ofera deloc informatii (precise, reale, corecte) sau ofera informatii false, eronate inseland pe cei care cumpara, nu ofera acte care dovedesc provenienta, varsta, sexul, starea de sanatate etc a animalelor, de cele mai multe ori animalele sunt achizitionate de la asa zisii "crescatori" in fapt oameni care vor sa faca ceva bani, fara educatie stiintifica  in domeniu, care nu au acte pentru animalele pe care le detin, etc sau in cazul unor specii , animalele sunt achizitionate de la braconieri samsari care captureaza transporta aduc vand ilegal aceste animale , sunt destul de multe cazurile in care in "petshopurile" din Romania mai ales in orasele mari s-au gasit animale din specii aflate pe cale de disparitie fara acte de provenienta, detinute si vandute ilegal.

Deconectat

Subsol forum