Nu ești autentificat.

#1 2014-11-08 11:55:38

Marcel
Owner
Din: Cluj-Napoca
Data înregistrării: 2005-01-28
Mesaje: 2.126
Website

Joaca Gouramilor

Salutări din "scurtcircuit". Adică acea perioadă în care lucrurile de făcut, problemele profesionale şi personale vin în valuri de tsunami şi tot vin şi tot vin şi nu se mai termină. Anul acesta e un pic unic din punctul ăsta de vedere, de obicei, "scurtcircuitele" veneau în anumite perioade şi se terminau după o anumită perioadă limită. De exemplu finalizarea şi predarea unui proiect. În 2014, au fost şi sunt multiple proiecte în acelaşi timp şi perioada de vârf e constantă. Nici nu mai sunt vârfuri, e un platou tibetan, la kilometrii deasupra mării, deşertic, montan, rece, cu vânturi aspre ce se întinde pe luni întregi.

În filmuleţul de mai jos, Gouramii mei... socializează. Par şi sper că se joacă sau se "purică" şi nu ar fi semne de marcarea teritoriului sau a dominanţei. Aşa fac în fiecare zi, în special dimineaţa după ce îşi iau micul dejun.

În acest moment sunt 4 Gourami în acvariu, 2 pe care i-am luat la început şi 2 pe care i-am cumpărat cam acum o lună. Dar, sincer, nu mai ştiu care cine e pentru că seamănă între ei. Unul e mai mic şi acela ştiu sigur că e nou venit, dar a mai crescut şi el şi trebuie să mă uit atent dacă e acelaşi.

În continuare mai e şi perechea de sanitari, una neagră (femela) şi unul galben (masculul). Mai depun din când în când icre ce dispar după câteva ore. Cred că îşi dau seama şi ei ca nu prea sunt şanse să crească puii.

Mai am o femelă Guppy, care e tot de la început, din martie. Rezistă fata în continuare. Din anumite motive pe care sper să le studiez şi remediez la un moment dat, în viitor, Guppy şi Xipho nu rezistă decât câteva săptămâni. Apoi, unul câte unul intră într-un fel de depresie, stau retraşi, nu mai mănâncă şi slăbesc şi sfârşesc. De aceea nu o să mai cumpăr vivipari (Xipho, Guppy, Molly etc) o perioadă.

Mai e un "sanitar" Hoplo care a crescut şi s-a făcut cel mai mare peştan din acvariu. E tot de la început, a avut un partener care nu a rezistat perioadei de ciclare şi în locul lui a venit un "sanitar" Cory, care e cel mai mic peşte din acvariu, chiar dacă a mai crescut şi el un pic.

Mai e şi un melc "măr" sau Ampullaridae. Nu-mi rezistă nici melcii, am avut din aceia mici şi s-au dus toţi. Iar melcii măr nu rezistă decât 2-3 săptămâni. Acesta de acum e o excepţie şi are deja câteva luni în acvariu. Am un filmuleţ cu el, o să pun pe forum.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aRTFEeMaTnQ[/youtube]


Pana la urma nu e chiar asa grav daca vorbesti cu dulapul. Mai rau e cand si dulapul vorbeste cu tine.

Deconectat

Subsol forum