Nu ești autentificat.

#1 2016-08-17 08:26:30

Anaïs Jade
Membru
Data înregistrării: 2016-08-17
Mesaje: 1

Zebrute

Salut! De curand  m.am gandit sa achizitionez niste zebre austraiene. Am tot cautat pe net articole dar nu prea am gasit decat basic-ul asa ca daca aveti link-uri catre site-uri care explica mai detaliat cum sa ai grija de zebre va rog sa mi le dati si mie

Deconectat

#2 2016-12-10 17:48:01

Roco Vlog's
Membru
Data înregistrării: 2016-12-10
Mesaje: 2

Re: Zebrute

Pai... Trebuie sa stii ca zebrutele nu sunt pasari pentru joaca (nu le poti atinge, te cam evita...). Daca iti iei, cel mai bine e sa ii ai in pereche!
Cinteza australiană vă va înveseli prin cântecul ei dulce, dar nu este un animal de companie pe care să-l puteţi dezmierda. Spre deosebire de femele, masculii sunt nişte cântăreţi excelenţi.
Durata lor de viaţă este cuprinsă între 5 şi 15 ani.
Cintezele sunt energice şi iubesc zborul. Din acest motiv, trebuie să le puneţi la dispoziţie o colivie cât mai mare (minim 60 x 40 x 40 cm), iar pentru fiecare nouă pasăre adăugată, spaţiul se va calcula corespunzător. Pentru că cintezele australiene sunt păsări de mici dimensiuni, aveţi grijă ca grilajul coliviei să fie îngust. Aşezaţi colivia într-un loc liniştit şi calm, chiar şi în aer liber. Totuşi, ele au nevoie de o perioadă de acomodare cu noul mediu, aşa că nu schimbaţi prea des poziţia coliviei. Coliviile trebuie ferite de ploaie şi de curent. În general, cintezele sănătoase se simt bine la temperaturi cuprinse între 5°C şi 30°C. În colivie mai puneţi recipientul pentru hrană, adăpătorul şi beţele de colivie. Leagănul şi cădiţa de baie pot fi şi ele accesorii foarte apreciate.
Cintezele australiene sunt extrem de sociabile, dar numai cu alte păsări. Se tem de oameni şi nu le place să fie mângâiate sau ţinute în palmă. Se recomandă ca la achiziţionarea unei păsări noi, să se pună cintezele în colivii separate, dar plasate una lângă alta, pentru a “face cunoştinţă”. Astfel, se împiedică posibilitatea de rănire reciprocă. Când observi că s-au acceptat, poti să introduci fără teamă noua cinteză în colivie. De regulă, cintezele australiene de acelaşi sex se înţeleg bine pentru că li s-a păstrat instinctul primar de socializare. Sunt păsări sociabile şi jucăuşe, iar dacă te ocupi de ele, iti vor aduce multă bucurie.
Cintezele se hrănesc cu amestecuri de seminţe, spanac, frunze de păpădie, morcovi şi castraveţi decojiţi, mere şi banane. Asiguraţi-i cintezei dumneavoastră necesarul de calciu, oferindu-i extract de cartilaj de sepia şi, uneori, ouă. Cintezele trebuie să aibă în permanenţă hrană şi apă proaspătă.
Atunci când observaţi că cinteza dumneavoastră s-a izolat într-un colţ al coliviei, are penele nearanjate, nu prezintă poftă de mâncare, strănută sau are un aspect bolnăvicios, este obligatoriu să vă adresaţi medicului veterinar.

Sănătate
Cinteza australiană zebrată este sănătoasă atunci când:
- ochii sunt uscaţi şi fără secreţii
- penele sunt curate şi aranjate
- excrementele nu au culoarea şi consistenţa modificate
- are nările uscate şi curate
- ghearele nu sunt prea lungi
- nu prezintă umflături sau răni vizibile
- este energică şi cu un apetit normal

Cintezele australiene ajung la maturitate foarte repede şi sunt pregătite de împerechere de la vârsta de 11-12 săptămâni. Se recomandă ca împerecherea să nu aibă loc înainte de vîrsta de 6-9 luni. Cel mai frumos cântec al cintezei îl veţi auzi în perioada de împerechere. Colivia trebuie aşezată într-un loc liniştit şi poziţia ei nu mai trebuie schimbată. În colivie montaţi cuiburi cu o singură deschidere, de preferat în mai multe locuri. Asiguraţi-le zilnic aproximativ 14-16 ore de lumină. Femela depune 3-8 ouă pe care le clocesc ambii părinţi. Puii ies după 14 zile, iar după 21 zile părăsesc cuibul.


Oh, da! Mai e ceva : Ele se vor obişnui cu prezenţa oamenilor, dar nu vor permite să fie atinse sau mângâiate.

Zebrele australiene (Taeniopygia guttata) sunt niste pasari incantatoare! Eu iti recomand!


Roco e baietelul meu! Kizi a fost primul meu perus!

Deconectat

Subsol forum